Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del
Offentligt
1337457_0001.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
21. februar 2014
Beskæftigelsesudvalgethar i brev af 27. januar 2014 stillet følgende spørgsmålnr.179 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraikke-medlem af udvalget (MFU) Jane Heitmann (V).

Spørgsmål nr.179 :

J.nr. 2014-943
Da Danish Crown lukker i Faaborg og 472 slagteriarbejdere mister deres arbejdebedes ministeren oplyse, om ministeren overvejer initiativer, som målrettetkan hjælpe de pågældende til et nyt job - og i givet fald hvilke?”

Endeligt svar:

Det er altid en svær situation, når en stor lokalforankret virksomhed lukker, ogmange mister deres job samtidigt. Regeringen er derfor meget optaget af, at medar-bejdere, som står til at miste deres job, hurtigst muligt får den rette hjælp til atkomme videre på arbejdsmarkedet.Det er vigtigt, at vi fra centralt hold understøtter en lokalforankret indsats, der kanhjælpe ledige tilbage i arbejde hurtigst muligt. I en sådan situation er der mulighe-der i beskæftigelsessystemet, hvor midler fra varslingspuljen kan bruges til en sær-lig indsats til at hjælpe varslede medarbejdere.Der pågår allerede en dialog mellem beskæftigelsesregionen og Danish Crown omvidere tiltag i forbindelse med de meldinger, der er kommet fra Danish Crown.De lokale jobcentre og Danish Crown vil via varslingspuljen kunne få penge til ek-sempelvis uddannelsesforløb for fyringstruede medarbejdere i opsigelsesperioden.En tidlig indsats allerede i opsigelsesperioden kan styrke den enkeltes chancer forhurtigt at kunne få et nyt job.Derudover kan midler fra den supplerende varslingspulje anvendes til at hjælpe af-skedigede medarbejdere efter opsigelsesperioden, hvis de bliver ledige. På den må-de kan ansatte med korte opsigelsesvarsler få mulighed for at deltage i fx opkvali-ficering udover opsigelsesperioden. Herved forbedrer vi medarbejdernes mulighe-der for at vende hurtigt tilbage til arbejdsmarkedet.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen