Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del
Offentligt
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Beskæftigelsesudvalgethar i brev af 17. januar 2014 stillet følgende spørgsmålnr.166 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønskefraHans Andersen(V).
10. februar 2014J.nr. 2014-626
”Ministeren bedes gøre rede for, hvilke omkostninger der er forbundet med at ladeuddannelsesaktivering tælle med i genoptjening til en ny dagpengeperiode?”
Det er i dag et grundlæggende princip i arbejdsløshedsforsikringen, at man optjenerret til dagpenge på baggrund af ordinær beskæftigelse, hvortil der ikke er ydetoffentligt tilskud til lønnen.Reglerne om, at støttet beskæftigelse ikke kan medregnes til optjening afbeskæftigelseskravet, blev indført som led i arbejdsmarkedsreformen i 1993 underden daværende, socialdemokratiske regering. Jeg synes, at det er vigtigt at holdefast i dette princip.Forslaget om at lade uddannelsesaktivering tælle med til genoptjening medfører enforværring af de offentlige finanser.På den anden side vil et øget forbrug af uddannelsesaktivering-afhængig af,hvordan den tilrettelægges og hvilke uddannelser, der er tale om - kunne giveledige nye kompetencer og muligheder for at få et arbejde, hvilket kan medvirke tilat styrke tilknytningen til arbejdsmarkedet og på sigt forbedre den strukturellebeskæftigelse og de offentlige finanser.For mig er det afgørende, at beskæftigelsesindsatsen indrettes klogt med et klartperspektiv rettet mod et arbejdsliv med varig, ustøttet beskæftigelse og robusteopkvalificeringsmuligheder til de ledige, der har brug for det.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen