Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del Bilag 21
Offentligt
1305725_0001.png
1305725_0002.png
Bedsteforældre for Asyl kræver:
Medmenneskelighed!- og ordentlig sagsbehandling. NUSTOP grove og kyniske tvangsudvisninger,som politikkerne forsøger at undgå, at offentlighedenreagerer på og protesterer imod.Hjælpeløse alvorligt psykisk syge tvangsudvises, uden at det ersikkert, at de kan få strengt nødvendig medicin. For nylig blev ensådan psykisk syg tvangsudvist med fly, fastspændt, ledsaget afto-tre betjente og en læge, hvis der skulle blive brug for tvangs-medicinering under transporten.I disse dage foregår der arrestationer og tvangsudvisning af isærafghanske flygtninge og asylansøgere - også børnefamilier - tilforhold, som de havde gode grunde til at flygte fra. De skaltvinges tilbage til Afghanistan før kaos her bryder ud, - mangeventer det i 2014.Lige nu sidder de fortvivlede og angste i asylcentre eller iEllebækfængslet, selv om de intet kriminelt har begået.I næste uge ventes mange at blive tvunget ud.Det er resultatet er et administrativt og etisk morads, hvor hurtigeskøn ser ud til at spille en større rolle end ordentlighed ogretssikkerhed i afgørelserne. Graver man lidt i dette morads,dukker der ting op, som ikke burde foregå i en retsstat somDanmark.
Se:
www.bedsteforaeldreforasyl.dk
Enkelte sager, hvor børn har været involveret, har ført tilomfattende protester. Mange har hørt om sagerne om Imfra Åbybro, Armen fra Havdrup og Emma fra Bornholm,- sager, som kan få en lykkelig udgang.Men de er undtagelserne, som bekræfter de umenneskeligeregler. Sagerne kan bl.a. følges på Facebook.

Vi kan lære af børnene i Havdrup skole:

For en uge siden fik børnene i 3. b at vide, at deres klasse-kammerat Armen skulle tvangsudvises til Serbien, fordifaderen nu kunne få sin medicin her.Armen er 10 år, født i Danmark og taler kun dansk.Kammeraterne skrev et brev til Justitsminister Morten Bødskovbl.a.:"I 3.b lærer vi at holde sammen, støtte og hjælpe hinanden ...Men Morten, hvorfor skal vi lære alt dette, når jeres dumme"voksen-regler" om udvisning ødelægger det hele ...Hvordan skal vi som børn stole på jer voksne, når I fortæller os,at man skal behandle andre mennesker ordentligt, at man skalrespektere hinanden og være gode ved hinanden?I overholder det jo ikke selv, når i vælger at sende voresklassekammerat og hans familie ud af landet?Husk på, at "Små hjerter kan også føle store ting", som Grislingfra Peter Plys siger".Udvisningen er nu stillet i bero, mens sagen genovervejes.