Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del Bilag 13
Offentligt
1298492_0001.png
1298492_0002.png

Fra:

irene ndwiga [mailto:[email protected]]

Sendt:

30. juni 2013 12:31

Emne:

Permanent opholdstilladse
Hej
Jeg er en 31årige kvinde der har boede i Danmark de sidste 7½ år.
Nu er det sådan, at jeg havde søgte om en permanent opholdstilladelse efter de nye regler, og efter11 måneders sagsbehandlingstid, har fået afslag.
Grund til at jeg har fået en afslag, er fordi de antager mig til at hverken er tilknyttet arbejdsmarkedeller er under uddannelse!!!
Ifølge en praksisændring, er det alene beskæftigelse eller videregående uddannelser på en offentliganerkendt uddannelsesinstituttion, der gøre at man kan opfylde kravet om fortsat beskæftigelse elleruddannelse!!
Lidt om mig.
Jeg er i gang med en uddannelse som kontorelev og bliver færdig uddannet til næste sommer.
Jeg har altid arbejdet de år jeg har været her, og aldrig har modtaget nogen form for hjælp.
Jeg er velintegreret i samfundet, men har bare valgt den 'forkert' uddannelse.
Det er demotiverende at lige meget hvor meget man endelig knokler og viser sin vilje til at være endel af samfundet, og så får at vide at man er hverken tilknyttet arbejdsmarkedet eller er under
uddannelse!! At senere hen, når jeg igen søger om permanent, at den 'forkertuddannelse' ville kunne tælle med ved opgørelsen over, og jeg har været i arbejder ellerunder uddannelse i af det sidste 5 år!!
Hvorfor uddannelsessnobberi? Er en erhvervsrettet uddannelse ikke lige så godt for samfundet ellerer det spild af min tid, at jeg forsøger at blive uddannet indenfor noget jeg brænder for? Jeg synesikke endelig, at man bliver stillet så godt i forhold til at få opholdstilladelse hvis man er iuddannelse, som hvis man er i arbejder, medmindre det en den 'rigtig' uddannelse!!
Jeg undrer mig over den praksisændring, da jeg synes ikke det var en del af de nye lov der trådt ikraft sidste sommer!!
Jeg er dybt skuffet og ked af det af hele situation.
MvhIrene