Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14
ULØ Alm.del Bilag 49
Offentligt
1311759_0001.png
1311759_0002.png
BorgmesterenRådhuset
Skatteminister Holger K. NielsenNicolai Eigtveds Gade 281402 København K
Dato
10. december 2013
Kære Holger K. NielsenDet er med både bange anelser og stor fortrøstning, at jeg har hørt dine,udtalelser i samrådet med Landdistriktsudvalget den 26. november 2013om nedlæggelse af skattecentre i yderområder.De bange anelser skyldes primært, at den senere tids udvikling har vist,at statslige arbejdspladser i Esbjerg Kommune ofte hænger i en tyndertråd. I Esbjerg Kommune – og specielt i Ribe – er der indenfor en megetkort periode blevet nedlagt mange statslige arbejdspladser. Det drejersig om Embedslægeinstitutionen, Statsforvaltningen og senest Miljøcen-Miljøcen-ter Ribe.Det giver mig anledning til fortrøstning i forhold til, at skattskatte-centret/kundecentret i Ribe ikke vil blive nedlagt ved en kommende om-m-lægning af skattecentrene, at du på samrådet eksplicit nævner, at Kun-,n-decentret i Ribe fungerer godt.Desuden nævner du, at der bør være skattecentre i nærheden af storeklynger af virksomheder, for at kunne betjene disse tilfredsstillende. EEs-bjerg Kommune er netop kendetegnet ved at have en stor virksomhedvirksomheds-klynge, hvorfor det i min optik er hensigtsmæssigt at have et skattecehaveskattecen-ter i nærområdet, der kan betjene dem.Jeg støtter fuldt ud dine overvejelser om, at skatteadministrationen skalfungere effektivt – både af hensyn til brugerne af skattecentrene og skaskat-teyderne, der skal betale for administrationen. Både det faktum, at ska,skat-tecentret i Ribe fungerer godt samt nærheden til de mange virksomhederi Esbjerg området, er udtryk for, at en p acering af et skattecenter i Ribeplaceringer en effektiv løsning.En anden af dine synspunkter i samråde er, at en geografisk spredningsamrådetningaf skattecentrene også fremover vil være et væsentligt forhold ved lokloka-lisering af skattecentrene. Her vil jeg gøre opmærksom på, at uden et,skattecenter i Ribe vil der være en meget stor afstand til det nærmesteskattecenter.
TelefonTelefax
76 16 16 1676 16 16 17
[email protected]www.esbjergkommune.dk
BorgmesterenRådhuset
Jeg håber, at du vil gøre mine bange anelser til skamme og lade betragt-ningerne om en effektiv skatteadministration og en geografisk spredningaf skattecentrene komme skattecentret i Ribe til gode.
Med venlig hilsenJohnny Søtrup
Sendt i kopi til:SkatteudvalgetLanddistriktsudvalgetLokalvalgte MF’er: Bjarne Corydon, Henning Hyllested, Marie Krarup,Mike Legarth, Lotte Rod, Ulla Tørnæs
-2-