Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14
ULØ Alm.del Bilag 28
Offentligt
1297270_0001.png
Djursland, november 2013
Til Minister for by, bolig og landdistrikterCarsten HansenGl. Mønt 4,1117 Kbh. K
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeriKaren HækkerupSlotholmsgade 12,1216 Kbh. K
Kopi til: Udvalget for Landdistrikter og Øer, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, LAG bestyrelser og borgmestrene iSyddjurs og Norddjurs Kommuner.
Vedr. håndtering af LAG sager i NaturErhvervstyrelsen (NAER).Den 29. oktober 2013 sendte vi et brev til begge ministre vedr. ovenstående emne.Den 5. november 2013 fik vi følgende svar fra overassistent Henriette L. Hallengren fra Ministeriet forfødevarer, landbrug og fiskeri: ”Da jeres henvendelse hører under Ministeren for By, Bolig- og
Landdistrikter er den d.d. oversendt til besvarelse af deres minister”

Vi kan på ingen måde acceptere dette svar af følgende årsager:

Langt hovedparten af de punkter, vi kommer ind på i brevet, vedrører sagsbehandling aftilsagn og udbetalinger i NaturErhvervstyrelsen, der netop hører under Karen Hækkerupsresort.Ministeriet for by, bolig og landdistrikter er først kommet ind i billedet de seneste år, og harikke været med fra starten af Landdistriktsprogrammet. Programmet er ”født” i Ministeriet forfødevarer, landbrug og fiskeri, og det må derfor formodes også at være i deres interesse, atder findes en løsning på de mange udfordringer, vi lige nu ser for programmet.
Vi imødeser derfor stadig minister Karen Hækkerups svar på vores henvendelse!
Med venlig hilsen og på vegne af bestyrelsenFormand Flemming Petersen
1