Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del Bilag 155
Offentligt
1332078_0001.png
1332078_0002.png
TransportministerMagnusHeunickeOgmedlemmerneafTransportudvalgetDato:6.februar2014Sagsnr.:12/18859
Vedr. Vejdirektoratets indstilling til linjeføring af delstrækning 3 for rute26 – sydlig variant kløverbladDen 15. januar 2014 indstillede Vejdirektoratet supplerende til transportmini-steriet:”Ud fra en samlet afvejning af de trafikale, miljømæssige og økonomiskekonsekvenser indstiller Vejdirektoratet: At Udbygningen af motortrafikvejenmed opdelt tilslutningsanlæg på strækningen mellem Sabro og E45 ligges tilgrund for den videre planlægning af udbygningen af Rute 26.”Indstillingen indebærer, at Borumvej og Kærsvinget lukkes for privat biltrafik.Kærsvinget forbliver alene åben for busser og bløde trafikanter.
De foreslåede ændringer befinder sig alle uden for Skanderborg Kommune,men den foreslåede lukning af Borumvej og Kærsvinget vil have stor betyd-ning for borgere bosat især i den nordlige del af Skanderborg Kommune.Borumvej er fortsættelsen af Langelinie i Skanderborg Kommune. Denne vejudgør den direkte vejadgang fra den nordlige del af Skanderborg kommunetil Aarhus. Vejen har en årsdøgntrafik på 4000 biler.I et tidligere forslag til linjeføring af rute 26 var Borumvej ligeledes foreslåetafbrudt, men her indgik et ombygget Kærsvinget som alternativ vej. I forsla-get ”sydlig variant kløverblad” afbrydes både Borumvej og Kærsvinget forprivatbiler.Skanderborg Kommune gør derfor opmærksom på, at kommunen fastholdersin anbefaling af,”at Borumvej føres over eller under rute 26 og tilsluttes Gl. Viborgvej,således at borgerne i den nordlige del af Skanderborg Kommune bevarer endirekte vejadgang til Aarhusområdet. Alternativt foreslåes Kærsvingetbevaret og ombygget således at Kærsvinget kan anvendes somerstatningsvej.
Anses det ikke for muligt at bevare adgangsvejen fra den nordlige del afSkanderborg Kommune til Aarhus-området, anbefales det at fastholdelinjeføringen af delstrækning 3 som det fremgår af Vejdirektoratetsoprindelige indstilling til Transportministeren.”
Med venlig hilsen
Jørgen GaardeBorgmester
2