Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del Bilag 10
Offentligt
1286614_0001.png
1286614_0002.png
1286614_0003.png
Havneby KroHotel og Restaurantv. Helle Thomsen
Pressemeddelelse:
Havneby d. 3. oktober 2013
Borgerne bakkerop om Rømø HavnEt nej fra naturklagenævnet sætter udviklingen i ståInden for de næste uger afgør Natur- og Miljøklagenævnet om Rømø Havn kan fålov til at udvide med en oplagsplads og værksteder til servicepersonale på det 4,5ha store engområde nord for havnen på vadehavsøen. Efter klager fra DanmarksNaturfredningsforening til nævnet er udvidelsen af Rømø Havns bagland tilserviceområde i forbindelse med opførelsen af vindmølleparker i Vesterhavetforeløbig sat i stå med tab af bl.a. arbejdspladser til følge.Det har ført til et større borgermøde arrangeret af Centerforeningen i Havneby påRømø, hvor resultatet af en afstemning for eller imod, blev et rungende ”JA” tilRømø Havns planer.Ethvert andet resultat havde heller ikke været til at bære, siger formand iCenterforeningen, butiksbestyrer Dieter Bockholt, i en udtalelse. Han bakkes op afbrugsuddeler Lars Bendtsen, der gør det klart, at hans omsætning isupermarkedet står og falder med projektet på Rømø Havn.
● Skansen 3, 6792 Romo ● +45 74757535 ●www.havneby-kro.dk ● [email protected] ●cvr:27063683●
Havneby KroHotel og Restaurantv. Helle ThomsenSuper-Brugsen fungerer allerede i dag som skibshandel for de servicebåde ogspecialfartøjer der anløber havnen fra flere af de havvindparker der er underopførelse i den nordlige del af tysk sokkel for bunkering, vandindtag og indkøb affødevarer. For Havneby og dets forretninger samt serviceerhverv som hotellermed mere, vil det være en katastrofe sættes der en stopper for udviklingen,fortsætter Lars Bendtsen. Så er der ikke længere nogen fremtid i Havneby udoverfærgeruten til Sild.Havneby har ca. 300 fastboende indbyggere. Næsten halvdelen var mødt frem tilCenterforeningens borgermøde. Flere af de tilstedeværende er beskæftiget påhavnen inden for reje- og muslingeindustrien, turisterhvervet, retail samt påRømø-Sild overfarten. For dem vil etableringen af Rømø Havn som servicehavn forhavmølleinstallationerne på Nordsøen være et løft af dimensioner. Det vil skabenye og langvarige arbejdspladser og en hårdt tiltrængt tilflytning af bl.a.videnbaserede medarbejdere.For nuværende oplyste kroejer Helle Thomsen, Havneby Kro, vil der over denæste 30 år være brug for 50 nye arbejdspladser. De første virksomheder erallerede rykket ind på havneområdet. Det gælder Blue Water Shipping og Subseafra Esbjerg, Siemens Wind Power, Djurs Wind Power DWP og fra 1. januar dettyske selskab wpdoffshore solutions GmbHfra Bremen, der står bag opførelsen afhavvindparken Butendiek.Den hollandske storentreprenør og specialist inden for installationsarbejderomkring havmølleparker Ballast Nedam skulle have været i gang for nuværende.Selskabet blev stoppet som følge af indgrebet fra DanmarksNaturfredningsforening.
● Skansen 3, 6792 Romo ● +45 74757535 ●www.havneby-kro.dk ● [email protected] ●cvr:27063683●
Havneby KroHotel og Restaurantv. Helle ThomsenDet har kostet havnen et tab på ca. 7 mio. kr.. Det fortalte havnechef KristenNedergaard de fremmødte beboere i Havneby. Den hollandske koncern villeplacere 50 af sine medarbejdere på havnen i 12 måneder med al den efterspørgselderes aktiviteter ville kaste af sig lokalt, bl.a. 12.000 overnatninger og 6 mandnyansat alene på det hotel, hvor mandskabet skulle overnatte. Som konsekvens afden øgede aktivitet der allerede er på havnen har Rømø Havneservice ansat 2mand ekstra.-Så offshore aktiviteter er noget der kaster meget af sig lokalt – ikke mindst iperioder, hvor der ellers ikke sker så meget på øen, sluttede havnechefen.BILLEDTEKST:Stemning på Rømø Havn
Henvendelse vedr. ovenstående:Kroejer Helle Thomsen, Havneby Kro, Tlf.: 7475 7535E-mail:

[email protected]

● Skansen 3, 6792 Romo ● +45 74757535 ●www.havneby-kro.dk ● [email protected] ●cvr:27063683●