Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
SUU Alm.del Bilag 360
Offentligt
1356533_0001.png
1356533_0002.png
1356533_0003.png
1356533_0004.png
1356533_0005.png
1356533_0006.png
1356533_0007.png
1356533_0008.png
1356533_0009.png
1356533_0010.png
1356533_0011.png
1356533_0012.png
1356533_0013.png
1356533_0014.png
1356533_0015.png
1356533_0016.png
LEVENDE POLITISKESAMVITTIGHESFANGEREI KINA-Systematiseret tyveri af organer fra levende politiskesamvittighedsfangere i Kina.-Falun Gong (også benævnt Falun Dafa) udøveredræbes efter krav fra det kinesiske kommunistparti(KKP) på en måde, der beskrives som en helt ny typeondskab, som vi alle moralsk set er nødt til at forholdeos til.-Internationale menneskerettigheds konventioner medbeskyttelse af individets rettigheder, er såledeskomplet sat ude af kraft i Kina.
-
Udarbejdet afRepræsentanter for DAFOH (Doctors Against Forced Organ Harvest)i Danmark - april 2014
IndholdForord..................................................................................................................................................... 3EU Resolutionen...................................................................................................................................4Hvad er Falun Gong?...................................................................................................................... 4Forfølgelsen af Falun Gong............................................................................................................ 5Hvorfor forfølger den kinesiske regering Falun Gong?.............................................................. 6Hvad Falun Gong ikke er................................................................................................................ 7Organhøst.............................................................................................................................................. 9Bloody Harvest & State Organ....................................................................................................... 9Begrænset statistik...........................................................................................................................9Undersøgelse.................................................................................................................................. 11Det internationale samfund............................................................................................................... 11For sagen mod Organ Høst i Kina............................................................................................... 11Mod Forfølgelsen........................................................................................................................... 13DAFOH................................................................................................................................................ 14Petition i verden og i Danmark..................................................................................................... 14Vi appellerer.................................................................................................................................... 15Bilag...................................................................................................................................................... 16
2
ForordDu vil være rask, det må du ikke.Du vil være et godt menneske, det må du ikke.Hvis du bliver ved, skal du i fængsel.Hvis du bliver ved, skal du tortureres.Hvis du bliver ved, skal du hjernevaskes.Hvis du bliver ved, skal du dø og slagtes efter ordre, dine organer sælges herefteråbenlyst for profit. Disse faktuelle forbrydelser mod menneskeheden, kan ikkelængere holdes skjult, men kommer nu frem, som endnu et ulykkeligt kapitel i Kinashistorie.……Vi danskere er normalt meget stolte over vores dialog orienterede holdning tilmenneskelige og værdipolitiske emner. Således ønsker vi at forstå en sag fra fleresider, for at få så nuanceret et billede af en begivenhed. Siden 1999 harmenneskerettigheds organisationer rapporteret om forfølgelsen af Falun Dafa i Kina,med denne dokumentation ønsker vi at bidrage med en helt anderledes fremstillingaf krænkelserne af menneskerettighederne i Kina, især anderledes i forhold til KKP`sdirekte propaganda og hensigt med at ødelægge Falun Dafa udøveres rygte i Kinaog verden.Selv repræsenterer vi en non-profit organisation, DAFOH (Doctors Against ForcedOrgan Harvest). Vi er her optaget af en vision om at stoppe organhøst af levendemennesker i Kina, at appellerer til, at de mennesker eller grupper i Kina, somforbryder sig mod dette, skal stilles for en domstol. Endelig ønsker vi at den 15 årlange inhumane forfølgelse af Falun Dafa i Kina stoppes nu.
3
EU ResolutionenEn meget stærk resolution vedrørende organhøst i Kina, blev fremstillet af EuropaParlamentet (EU) d. 12. dec. 2013. Samtlige danske medlemmer af Parlamentetunderstøttede denne resolution. Det fremgår af resolutionen, at politiskesamvittighedsfangere (primært Falun Gong udøvere) anvendes i en hastigtvoksende organhøst turisme i Kina, hvor deres vitale organer berøves og sælges tilvelhavende kinesiske borgere eller rige udlændinge, som efterspørger et specifiktorgan. I resolutionen opfordres det kinesiske styre til øjeblikkeligt at stoppe dennepraksis og fremkomme med svar og undersøgelser i denne sag. Det tages tilefterretning fra EU, at den hidtidige respons fra det kinesiske styre er tavshed.I resolutionen opfordres medlemslandene eksplicit til at rejse denne sag i derespektive parlamenter og åbent fordømme denne praksis. Et så alvorligt brud påinternationale menneskerettigheds konventioner karakteriseres i dag af flere Kinaeksperter, som en hel ny type ondskab, som vi i den frie verden er nødt til at forholdeos til.
Hvad er Falun Gong?Falun Gong også benævnt Falun Dafa er en spirituel meditations praksis for krop ogsind, natur og liv, som blev introduceret af Li Hongzhi i det nordøstlige Kina ibegyndelsen af 1990èrne. Ideen var enkel, man kunne forbedre sin sundhed og ensmoralske karakter ved at efterleve principperne Sandhed, Godhed, Tolerance ihverdagen. Uden nogen hierarkisk styreform eller organisation, blev denne udøvelsehurtigt meget populær. Det blev snart kendt, at Falun Dafa var mere ind blotmeditation, det var og er en lære der udspringer af en oprindelig kinesisk forestilling(Tao- og Buddha tradition) om, at man kan forbedre sig selv som menneske,beherske sig selv og tænke på andre først.Praktisk set består Falun Gong af fire stående øvelser og en siddende meditation.Formålet er at gøre noget positivt for helbredet gennem disse rolige og dybemeditations øvelser. Øvelserne er lette at lære og usædvanlig kraftfulde og effektive.Man kan enten udøve dem alene eller i en gruppe og behøver ikke at tage hensyn tilhverken tid, sted eller retning. Samtidigt er der en indre vej mod at forbedre sig selv,det at kultivere sig selv i hverdagen, dvs. undlade negative følelser, som både erdårlig for èn selv og for ens omgivelser, eksempelvis, begær, selvoptagethed,misundelse, vrede etc. I stedet forsøger en udøver at efterleve principperne, så manudvikler sig i en dybere forståelse af Sandhed, godhjertethed, tolerance. Efter debegyndte med at udøve Falun Gong, beskriver mange udøvere, at de har fået mereenergi, et bedre helbred og et helt nyt syn på sig selv og livet. Der findes fleremedicinske undersøgelser, som har konkluderet, at op mod 75 til 97% af udøverneshelbred blev tydeligt forbedret og at mange udøvers sydom blev helt kureret.
4
Efter kun syv år blev Falun Gong den mest populære Qigong metode nogensinde iKinas historie og i næsten enhver park i Kina udøvede mennesker de fredeligemeditations øvelser om morgenen. I dag er der udøvere i over 114 lande og FalunGongs bøger er oversat til mere end 40 sprog. De fleste større byer i USA, Canada,Australien, Europa og Taiwan har grupper, der praktiserer (udøver) Falun Gong.Falun Gong har ingen politiske mål. Den er heller ikke en religion. Som udøveresiger vi at vi er ganske almindelige som andre omkring os, der lever i det almindeligesamfund.

Forfølgelsen af Falun Gong

”Ødelæg deres ry, ruiner dem finansielt og tilintetgør dem fysisk.”I begyndelsen af 1999 viste en officiel rapport fra Kina, at mere end 70 millionerkinesiske borgere udøvede Falun Gong, deriblandt var der medlemmer af detkommunistiske parti og regeringen. Men kommunistpartiet kunne ikke tolerere detfaktum, at Falun Gong udøverne i antal oversteg partiets medlemstal, selvom FalunGong er en fredelig, spirituel udøvelse uden nogen formel organisation, ejendomeller medlemskab, forbød Kinas tidligere statsoverhoved Jiang Zemin Falun Gongden 20. juli.1999, idet han havde et mål om at udslette Falun Gong på tre måneder.Forfølgelsen er baseret på Jiang´s ordre om at ødelægge deres ry, ruinere demfinansielt og tilintetgøre dem fysisk. Ikke mindst annoncerede Jiang Zemin, at hvemder end måtte prygle eller slå en Falun Gong udøver ihjel, vilde være fri for ethvertjuridisk ansvar. En massiv smædekampagne blev lanceret for at dæmonisere FalunGong gennem en ond løgnekampagne.I januar 2001 iscenesatte partiet en selvafbrænding på den himmelske fredsplads,det skulle angiveligt forestille Falun Dafa udøvere, som sætter ild på sig selv, dennebegivenhed filmes og bruges som en væsentlig kilde til propagandaen mod FalunDafa. En nøje undersøgelse af filmen fortæller dog en hel anden historie, at det helevar nøje arrangeret af KKP.Tusinder kontaktpersoner blev arresteret straks den første dag. Regeringenblokerede al kommunikation med omverdenen og alle Falun Gong`s hjemmesider påInternettet blev også blokeret. Telefoner blev aflyttet. E-mails blev overvåget,millioner af lovligt publicerede Falun Gong bøger, kassette- og videobånd blevkonfiskeret og destrueret. Udøvere mistede retten til at arbejde og skolegang, der ermasseanholdelser af udøvere, og udøvere blev ulovligt dømt og sendt tiltvangsarbejdslejre. For hundrede tusinder Falun Gong udøvere har "reform gennemarbejde" betydet, at de blev tvunget til arbejde i op til 20 timer om dagen - uden løn iKinas Gulag system, da de ikke ville opgive deres spirituelle overbevisning. Når denægtede blev de tortureret. Torturen der finder sted er systematisk. Torturmetoderneomfatter mere end 100 slags. Falun Gong udøverne i Kina er udsat for organiserethjernevask, tortur, tvungen injektion af ukendte stoffer og organtyveri. Mange tusindementalt sunde udøvere blev spærret inde på psykiatriske hospitaler. Utallige familierblev ødelagt og opløst, og mange børn blev ladt alene tilbage efter at deres forældreblev sendt i fængsel og tortureret til døde.5
Selv anså Falun Dafa udøvere ikke deres spirituelle praksis som noget der var ikonflikt med regeringen, da der netop ikke var noget politisk i at meditere eller leveefter principperne. Gennem de sidste 15 år har menneskerettigheds organisationerdokumenteret, hvorledes tusinder af udøvere er myrdet under tortur. Selv om man ivesten stort se ikke kan læse om denne forfølgelse i dagspressen, så er volden oggrusomheden mod disse udøvere aldrig stoppet. På en snedig måde er det lykkedesKKP at skjule denne forbrydelse mod menneskeheden, ved at fjerne forfølgelsen idet nære samfund og fortsætte i det skjulte i de mange arbejdslejre og fængslerrundt om i Kina. Her er tortur og ulovlige fængslinger reglen og ikke undtagelsen.Forfølgelsen af Falun Gong har ramt hele landet, med dødsfald bekræftet i stort sethver eneste af Kinas provinser og kommuner. I de efterfølgende 15 år er der enbrutal forfølgelse af millioner af kinesiske borgere.FN´s specialrapportør i tortur og mishandling, Manfred Nowak, bekræfter at totredjedele af ofrene for tortur og mishandling i Kina er Falun Gong-udøvere.Ligeledes angiver en rapport i 2007 fra det amerikanske udenrigsministerium, atuafhængige observatører har vurderet, at Falun Gong udøvere udgør mindsthalvdelen af det officielle antal på 250.000 indespærrede i tvangsarbejdslejre (detuofficielle tal er desværre langt større). Dertil kommer at Falun Gong udøvere ersmidt ud af deres skoler og afskediget fra deres arbejdspladser, som følge af denneumenneskelige forfølgelse. Se mere her:da.falundafa.org

Hvorfor forfølger den kinesiske regering Falun Gong?

Der er fire mulige grunde til kommunistpartiets forfølgelse gennem de sidste 15 år.a. Det høje antal udøvere som en væsentlig forklaring på forfølgelsen.Ifølge US News and World Report fra 1999, var Falun Gong, "den største frivilligeorganisation i Kina, større end selv kommunistpartiet".Partiet har flere gange forsøgt at udrydde al traditionel kinesisk kultur og alletrosformer. I dag kan katolikker, mange protestanter og tibetanske buddhister ikkeudøve deres tro frit i Kina og er i konstant fare for tilbageholdelse og tortur. I 1999blev Falun Gong det nye mål for partiet. Det var den største - og hurtigst voksende -spirituelle gruppe i Kina med 100 millioner udøvere over hele landet, ifølge denkinesiske regering.b. Falun Gong udøvere skal tage ansvar og tænke selvstændigt og frit, og af dengrund, skal de ikke blindt følge en parti loyalitet, de kan derfor vanskeligt kontrolleres.Kommunistpartiets ledere så Falun Gong`s uafhængighed som en direkte trusselmod partiets krav om håndhævelse af absolut magt i landet. Det totalitære Parti, somi dag stadig direkte kontrollerer medierne, domstolene, uddannelsessystemerne ogreligiøse institutioner, så en fare for deres politiske magt i Falun Gong`suafhængighed.6
c. Falun Gong´s værdier er helt modsat Kommunistpartiets.Selv om Kina i de seneste årtier har åbnet op for markedsøkonomien, så gælderMaos politiske tolkninger af Marx stadig. Således er kommunistpartiets syn påbuddhistiske og taoistiske ideer præget af partiets ateisme. Falun Dafa anerkendereksistensen af Gud, Tao og Buddhaer og partiet forfølger dem også af den grund. IFalun Dafa lærer udøvere at det er værdifuldt at følge de universelle principper,Sandhed - Godhed - Tolerance, som fører til at udøverne kommer i kontakt med enspirituel forståelse og herigennem opretholder en høj moralsk standard. Det er helt imodsætning til det kinesiske kommunistparti, som repræsenterer kamp ogmodsætninger og tilskynder til løgne, brutalitet og drab, som legitime politiske midler.d. Jiang Zemin`s jalousi og frygt.Falun Gongs grundlægger og lærer, hr. Li Hongzhi har modtaget mere end tusindepriser og proklamationer fra embedsmænd og organisationer på grund af de enormefordele den har givet til menneskers sundhed og moralske sindelag. Det kunne Kinasdaværende diktator Jiang Zemin tilsyneladende ikke acceptere, da han var megetmisundelig på hr. Li. Kilder citeret af Washington Post anfører, at "Jiang Zemin alenebesluttede, at Falun Gong skulle fjernes" og at "plukke, hvad han troede var et letmål." Nu efter snart 15 års brutal forfølgelse, kan man godt se, at Jiang begik en storfejl, Falun Gong udøvere blev ikke fjernet i Kina, men blev i stedt spredt til over 114lande og støttes i dag af mennesker over alt i verden.Det er vores overbevisning, at når sandheden om forfølgelsen af Falun Gong i Kinabliver fuldstændigt afsløret(eksponeret), da vil forfølgelsen komme til en afslutning,da verden simpelthen ikke vil være i stand til at tolerere det.

Hvad Falun Gong ikke er

Den respons som Falun Dafa viste overfor denne inhumane forfølgelse, harsidenhen imponeret mange internationale organisationer og har givetvis væretmedvirkende til, at Li Hongzhi blev nomineret til Nobels fredspris. Uanset omfangetog voldsomheden af forfølgelsen, så forblev og forbliver udøverne stilfærdige ogfredelige, de går ikke på kompromis med principperne. Et særtræk ved dennespirituelle meditations praksis er efterlevelsen af principperne og herigennem,at ”opløse” potentielle konflikter i omgivelserne ved at ”se indad” for dernæst atslippe negative adfærds og tankemønstre. Så selv i situationer hvor en udøver kuner tredjepart i en konflikt, kan stadigt bruges pro aktivt til at forbedre sig selv.Responsen er dermed radikal fredelig og i overensstemmelse med værdierne ogprincipperne i Buddha læren. Se mere her;da.falundafa.orgIfølge Amnesty`s årlige rapport fra 2012, så brugte det kinesiske styre i 2012, 112millioner $ til at forfølge og undertrykke det kinesiske folk. Mange ressourcer ersåledes brugt, alene med det formål, at bagtale og ruinere Falun Dafas rygte. Dettevar nøje planlagt og erfaringerne fra tiden med ”Det Store spring Frem”og ”Kulturrevolutionen” blev anvendt i en ny kontekst. I Kina blev denne manipulationbrugt til at få det kinesiske folk til at tage afstand til Falun Dafa. Et rygte som KKPsatte i scene var, at Falun Dafa er en ond religiøs sekt. Dette blev formidlet dagligt7
gennem medierne i Kina og blev og bliver stadig ukritisk videreført i dele af denvestlige presse. Dvs. en påstand om, at disse mennesker er irrationelle, ulogiske oguvidenskabelige og følger blindt et såkaldt religiøst sekterisk dogme.Ironisk nok forholder det sig lige omvendt. Falun Dafa udøvere tæller professorersåvel som højt uddannede akademikere fra alle fakulteter, som netop er optaget afmoderne videnskab. Faktisk er det et imperativ for udøverne, at de altid skaloptræde og være yderst rationelle og virkelig se klart på alle livets udfordringer,naturligvis også når det er vanskeligt og når eget liv står på spil i Kina. Eksplicittages der derfor afstand fra føleri og sentimentalitet. Så det virkelig at erkende ogforstå tænkning og relationer logisk og sammenhængende er faktisk helt central fordenne praksis. Man kan ikke sige krav, for der eksisterer ingen krav i Falun Dafa. Påen måde kan man sige, det lægges ud til den enkelte hvorvidt og hvordanvedkommende vil udøve eller kultivere sig. Så der foreligger ingen dogmer af nogenart, man kan sige, det er meget erfaringsbestemt, gå vejen selv hvis du vil, hvis duikke ønsker at kultivere længere, så er der bestemt ingen der kan forhindrer dig i atstoppe, da der ikke eksisterer nogen ledelse, der kan forhindre dette. Det at kultiveresig efter principperne er en absolut frivillig sag og ikke noget der kan gennemtvingesudefra, som man eksempelvis kender det fra nogle religiøse overbevisninger.Så med et moderne ord, der er ingen topstyring i Falun Dafa. Det er her vigtigt atforstå, at Falun Dafa er en dynamisk og meget individuel proces for udøverne, en vejeller lære (tao) til at forstå principperne dybere eller højere.Ofte har KKP formuleret, at Falun Dafa står i et politisk modsætningsforhold til partietog at ”sekten” er ude efter at opnå politisk magt. Ingen steder i Falun Dafas litteraturkan der findes belæg for denne påstand. Derimod fremgår det i hovedværket ZhuanFalun mere end 100 gange, hvorledes man som en udøver skal udvikle sin moralskekarakter ved at tænke på andre først og højne ens indre forståelse af principperneog intet om politiske emner. Der er vel ingen der er så naiv at tro på, at politiskarbejde er de rene hænders holdeplads, vel snarere tværtimod, arbejder man medpolitik skal man være rede til at gå på kompromis, det ligger i sagens natur.Kultivering i Dafa er et indre anliggende, som dog kan have ydre former, som det atoptræde værdigt, ærligt og dannet. Men parti politik overlades trykt til eksperterne påområdet. Da folketingsvalgte politikere repræsenterer folket er det ikke desto mindrevigtigt at være i en god dialog med disse, så man kan fortælle sandheden om despændinger som er på spil i det kinesiske samfund qua forfølgelsen af Falun Dafa.Desværre må man nøgternt konstatere, at KKP har været meget dygtige til atformidle en velgennemarbejdet hadepropaganda rundt om i Kina og til udlandet.Løgne bliver forvandlet til en slags sandheder og sandheder forvandles til løgne.Langsomt er vestlige medier i den senere tid begyndt at frigøre sig fra dennehadepropaganda vendt mod Falun Dafa og forsøger at se ind bagved KKP`s logik,ideologi og kultur.Ligeledes er det kendetegnende for Falun Dafa, at der ikke eksisterer religiøse ideereller former, såsom templer, ritualer, præsteskab og indvielsesritualer m.m.Disciplinen benævnes kultivering af Buddha skolen og må ikke sammenlignes medreligion eller filosofi, da det er en selvstændig disciplin adskilt fra metafysik ogtrosforhold. Mange udøvere har fortalt, at de har en oplevelse af, at de er blevetmere uselviske og omsorgsfulde, og at deres forhold til andre, både til deres familierog kollegaer på arbejdspladsen, er blevet mere harmonisk. Mange holdt op med atdrikke, ryge og tage stoffer, som følge af udøvelsen.8
OrganhøstForfølgelsen af millioner af mennesker i Kina fortsatte og det blev estimeret, atomkring 10.000 mennesker blev myrdet i tiden op til 2004, dette førte til enbegyndende international protest. Kommunistpartiets ”endelige løsning” for FalunGong udøvere er imidlertid langt mere skræmmende. Ifølge nuværende og tidligerehospitalsansatte i Kina fratages Falun Gong udøvere systematisk deres vitaleorganer, - titusinde er blevet dræbt af en stærkt fremvoksende transplantationsindustri i Kina. Lever, nyrer, hjerter og hornhinder er fjernet fra levende Falun Gongudøvere og solgt til partiets embedsmænd eller enkeltpersoner fra både Kina ogudlandet. I 2006 fremkom en uafhængig undersøgelse af påstandene ogkonklusionen var her, at op mod 45.000 kinesere (primært Falun Dafa udøvere) varblevet myrdet på grund af stats tyveri (State Organ) af deres vitale organer.

Bloody Harvest & State Organ

To berømte Canadiere, David Kilgour, Canadas længst fungerendeparlamentsmedlem og tidligere viceudenrigsminister for Asia Pacific området, ogDavid Matas, menneskeretsadvokat og vinder af Price of Canada, har offentliggjortden første version af deres uafhængige rapport i 2006 "Bloody Harvest", som netopdokumenterer, at masseorganhøst fra Falun Gong udøvere har fundet sted i løbet afde sidste mange år. Da en medarbejder fra ”World Organization to Investigate thePersecution of Falun Gong” anonymt ringede til et hospital i Kina og spurgte ommuligheder for at købe organer fra Falun Gong udøvere, sagde tretten institutioner,at de kunne skaffe organer til transplantation inden for en uge. David Matas sagde:dette er en form for ondskab, som vi ikke har set før på denne planet - en ny form forondskab.

Begrænset statistik

På hjemmesider for Kinas organtransplantationscentre kan et matchende organfindes inden for 2-4 uger eller på få dage. Dette indebærer, at de må være ibesiddelse af en omfattende tilgængelighed af levende mennesker som ressource,da organer kan fremskaffes i løbet af megen kort tid.
9
For nyre og lever transplantation er ventetiden i USA omkring 2-3 år, mens den iKina er fra 1-4 uger (se ref. 2)På grund af traditionel tro og kultur, så foretrækker de fleste kinesere at holdekroppen intakt efter døden, så frivillig donation er sjælden. Der findes ikke nogetoffentligtorgandonationsprogramellerorganfordelingssystemiKina.Vicesundhedsminister, Huang Jiefu, indrømmede gentagne gange, at over 90 % afde organer Kina bruger til transplantationer, kommer fra henrettede fanger.Kinesiske regeringsstatistikker viser, at 18.500 organtransplantationer blev udført iKina mellem 1994 og 1999, og 60.000 organtransplantationer mellem 2000 og 2005,men der var ikke nogen stigning i antallet af henrettede fanger i Kina mellem disse toperioder. Den enorme stigning i organtransplantationer i Kina indtræf på tidspunktetfor begyndelsen af forfølgelsen af Falun Gong i 1999.
Efter 1999 faldt en eksponentiel forøgelse af transplantationer i Kina sammen medstarten på den ulovlige og brutale forfølgelse af Falun Gong udøvere. Med fravær afet offentligt organdonationsprogram og en nedgang i antallet af henrettelser, blevFalun Gong udøvere i fængsler, en del af en levende pulje af tvangs donorer gjortparate til organhøst efter behov. De har bidraget til de mere end 10.000transplantationer pr. år i Kina.
Eksempel 1: Antal afsluttede levertransplanterede operationer offentliggjort påhjemmesiden for Tianjin Oriental organtransplantation Center i 2004. Her hævdedecenteret at være det førende transplantations center i verden.
10
Eksempel 2: Antal afsluttede levertransplanterede operationer er offentliggjort påhjemmesiden for nr. 2 Hospital af Anden Military Medical University

Undersøgelse

Efterforskere har ringet til Kinas hospitaler til at forhøre sig om potentielleorgantransplantation for syge familiemedlemmer. Nogle læger på hospitalerindrømmede, at de var i besiddelse af levende organer fra Falun Gong-udøvere, ogat disse organer er sundere (end dem fra kriminelle).I praksis foregik det på følgende vis, mange Falun Gong-udøvere i arbejdslejre ellerfængsler fik taget dyre blodprøver og fysiske undersøgelser. Disse tests blev ikketaget til gavn for deres helbred, da de ofte blev alvorligt tortureret, men snarere for atvurdere organernes anvendelighed for salg og organhøst.Den britiske forfatter og opsøgende journalist, Ethan Gutmann, har udført enundersøgelse baseret på interviews og vurderet, at ca. 65.000 Falun Gong udøvereer blevet dræbt for deres organer mellem 2000 – 2008.

Det internationale samfund

Støtten fra det internationale samfund med at stoppe organhøst i Kina er vokset,med lande over hele verden der tager skridtet fuldt ud og fordømmer denne praksisog beskytter således deres egne borgere mod at blive medskyldige.

For sagen mod Organ Høst i Kina

CanadaDen Canadiske regering rejste spørgsmålet om statssanktioneret organhøst i Kinaden 12. marts 2014 under den 25. ordinære samling i De Forenede Nationers råd formenneskerettigheder. Canada var fortsat bekymret over at Falun Gong udøvere ogandre religioner i Kina blev forfulgt. Desuden var man bekymret over rapporter omat organtransplantation fandt sted uden donorens frie og informerede samtykke.Irwin Cotler, liberal medlem af det Canadiske parlament og tidligere Justitsminister iCanada opfordrede den 28. februar 2014 til at ekskludere Kina fra FN´s råd formenneskerettigheder på grund af den kinesiske regerings indblanding i vidtstrakt ogsystematisk forbrydelser mod menneskerettighederne, herunder organhøst fralevende Falun Gong udøvere.11
ItalienDet Italienske senats udvalg for menneskerettigheder vedtog enstemmigt enresolution den 5. marts 2014 som opfordrede den Italienske regering til atigangsætte en grundig undersøgelse af organhøst i Kina gennem diplomatiske ogandre kanaler. Resolutionen opfordrer også det Kinesiske kommunistiske parti tiløjeblikkeligt at løslade samvittighedsfanger, herunder Falun Gong udøvere.USAIllinois House of Repræsentatives vedtog en resolution den 26. februar 2014, deropfordrede ”De Forenede Staters regering og præsidenten til at undersøgepåstandene om organtransplantationer i Kina og tage alle begrundede skridt til atbringe en ende på denne oprørende praksis af organhøst fra levende Falun Gongudøvere til transplantation.”EUDen Europæiske Unions Parlament vedtog en resolution der ”udtrykte dybbekymring” over ”troværdige rapporter om systematisk stats-sanktioneret organhøstfra ikke-samtykkende samvittighedsfangere” den 12. december 2013. Det var etfælles forslag fra 56 medlemmer fra fire politiske partier i EU Parlamentet.Resolutionen opfordrer EU og dets medlemslande til offentlig fordømmelse aforgantransplantations forbrydelser i Den Kinesiske Folkerepublik og til at vækkeopmærksomhed om spørgsmålet hos folk der rejser til Den Kinesiske Folkerepublik.Den opfordrer også EU til at udføre en fuld og transparent undersøgelse af dennepraksis vedrørende organtransplantation i Den Kinesiske Folkerepublik.Parlamentet gjorde det til en pointe at konstatere, at Kinas plan om at udfaseorganhøst fra fangere, ”så sent som 2015”, ikke er acceptabel og opfordrer Kina, ”tiløjeblikkelig at stoppe praksissen med organhøst fra samvittighedsfangere ogmedlemmer af religiøse og etniske mindretalsgrupper.RuslandVoice of Russia dækkede den globale fordømmelse af organhøst i en artikel den 10.januar 2014 ”Over én million mennesker har underskrevet en petition mod illegalorganhøst i Kina.FNDer foreligger også et forslag til resolution i De Forenede Staters Kongres om atfordømme den omfattende organhøst af ikke-samtykkende samvittighedsfangere,hovedsageligt Falun Gong udøvere.Spanien
12
Spaniens sundheds - og socialpolitikministerium indførte en ny lov i 2010. Lovensiger, at (indkøb) handel med menneskelige organer, kan straffes med op til 12 årsfængselsstraf.http://en.minghui.org/html/articles/2013/11/14/143176.htmlIsraelhttp://www.zhuichaguoji.org/sites/default/files/record/2013/09/35848-35848_updated_report.pdfIsraels parlament vedtog en lov, som trådte i kraft i april 2012, hvor bestemmelsernei forsikringsselskabet siger, at udenlandsk organtransplanterede patienter ikke kanmodtage kompensation eller forsikring.Taiwanhttp://www.dafoh.org/taiwan-reacts-to-unethical-organ-harvesting-in-china/Taiwans lovgivende forsamling forelagde en resolution om organtransplantation d.22. nov. 2012. Sundhedsministeriet fik nogle juridiske begrænsninger, som fremoverkræver, at store medicinske institutioner og lærer skal registrere alle oplysninger fraorgantransplantations lande og sygehuse,(herunder kirurger identifikation), patienter,der får organtransplantationer i udlandet, og deres modtagelse afsygesikringsbetaling efter de vender hjem.AustralienDen 21. marts 2013 vedtog det australske senat enstemmigt et beslutningsforslag,der opfordrer regeringen til, at "støtte initiativet fra FN og Europa-Kommissionen til atmodsætte sig KKPs organhøst praksis. Pga. forbindelsen med brugen af organer frahenrettede fangere i Kina, så har Queenslands to store organtransplantationshospitaler forbudt at undervise kinesiske kirurger på disse hospitaler.SverigeSvenske parlamentsmedlemmer ønsker at forbyde den kinesiske organhandel. Etstort antal parlamentsmedlemmer har mødt Kina-eksperterne, Man-Yan Ng og DavidKilgour og drøftet den illegale organhandel i Kina. Mødet kan i fremtiden føre til enlov, hvor svensker der køber ulovlige organer i udlandet, kan retsforfølges i Sverige.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/de-vill-forbjuda-kinesisk-organhandel_8753760.svd

Mod Forfølgelsen

Men helt siden starten af forfølgelsen har regeringer og NGOér rundt om i verdendokumenteret menneskerettigheds krænkelser i Kina og åbent tilkendegivet deresmodstand mod dette. To resolutioner er blevet fremstillet for den amerikanskekongres, her anklages Kinas regering for forfølgelsen af Falun Dafa, lignenderesolutioner er fremstillet i Europa Parlamentet.Amnesty International og andre menneskerettigheds organisationer har ligeledesfremstillet en stærk opbakning til Falun Dafa udøvere og har dokumenteretforfølgelsen. Se mere her:http://www.faluninfo.net/topic/71/#sthash.Ykveheu7.dpuf13
I Amnestys årlige rapport fra 2010 fremhæves det, at;"The severe and systematic 10-year campaign against Falun Gongcontinued...Former RTL prisoners reported that Falun Gong constituted one of thelargest groups of prisoners...The government campaign against Falun Gongintensified, with sweeping detentions, unfair trials leading to long sentences,enforced disappearances and deaths in detention following torture and ill-treatment."Ligeledes fordømmer Human Rights Watch på det kraftigste den kinesiske regeringslandsdækkende forbud mod udøvelsen af Falun Dafa. HRW begyndte med atrapportere omkring forfølgelsen helt tilbage i juli 1999 frem til i dag. Direktør MikeJendrzejczyk fra HRW udtaler:”Det Kinesiske folk har ret til at udøve deres tro på fredelig vis.”Hensigten med denne skrivelse er at gøre opmærksom på denne forfølgelse i Kina,få den bragt til ophør og appellere til at de skyldige bliver retsforfulgt. Densystematiske hadekampagne og forsøg på vildledning omkring hvad Falun Dafaegentlig er, bør ligeledes afvises som politisk manipulation. En nuanceret forståelseaf hvad Falun Dafa egentlig er, vil givet vis være en torn i øjet på KKP. Men forenetog sammen kan vi i en åben dialog lade sandheden tale. Løgne og bedrag har ihistoriens løb kun ført til yderligere lidelser og elendighed.
DAFOHDAFOH er en organisation grundlagt af læger til frivilligt at tjene det medicinskesamfund, såvel som samfundet. Organisationen skal være uafhængig og fri forpolitiske holdninger.DAFOH respekterer menneskers værdighed og fremmer de højeste etiskestandarder i medicin. Referencepunkter for disse standarder er lægeløftet,erklæringen af Genève, theNuremberg Code, Helsinki-deklarationen og erklæringenfra Istanbul.DAFOH har til formål at dokumentere påstandene omkring den uetiske og ulovligeorganhøst i Kina for det medicinske samfund og samfundet generelt. Ulovligt organtyveri fra tvangsdonorer, uden forudgående frit og frivilligt samtykke, betragtes somen forbrydelse mod menneskeheden, såvel som en trussel mod lægevidenskabenslægeløfte.

Petition i verden og i Danmark

Fra juli 2013 til november 2013 tog DAFOH initiativ til en underskriftindsamling tilFN`s Menneskerettighedskommission, hvor næsten 1.5 millioner mennesker, på firekontinenter, i mere end 50 lande underskrev en petition. I dec. 2013, indsendteDAFOH resultaterne til FNs Kontor for højkommissær i Genève. Mellem disseunderskrifter er 336.517 fra Europe, og 7.100 fra Danmark.14
I Danmark indsamler vi fortsat og indtil videre har vi indsamlet 7780 til FN og 3035 tilMF.
Vi appellererVi appellerer til alle danske borgere og politikere til at understøtte DAFOH`sinitiativer med at gøre det kendt for offentligheden, at der foregår organhøst aflevende politiske samvittighedsfangere (Primært Falun Dafa udøvere) i Kina og atdette skal ophøre nu.Vi beder derfor om at De vil viderebringe dette kendskab til relevante politiskeorganer i eget parti og rejse dette i folketinget. (1)Og i lyset af sagens alvor, håber vi på at De vil tage initiativ til en høring eller enkonference om sagen. (2) Vi vil her kunne bidrage med Kina ekspertise.
Referencerhttp://en.falundafa.org/http://en.minghui.org/Li Hongzhi, Falun Gong, Klitrose, 2004Spansk Advokat opfordrer Nations at vedtage lovgivning for at hjælpe med at stoppeTvungen Organ Høst i Kina (del 1)1http://en.minghui.org/html/articles/2013/11/14/143176.html1,5 millioner mennesker verden over mod Tvungen Organ Høst i Kinahttp://www.prnewswire.com/news-releases/15-million-people-worldwide-combat-unprecedented-evil-and-sign-global-petition-against-forced-organ-harvesting-in-china-235078911.htmlIndsamling af beviser for Levende Organ Høst fra Falun Gong-udøvere af detkinesiske kommunistpartihttp://www.upholdjustice.org/node/241
15
WOIPEG E-bog om Organ Høsthttp://www.upholdjustice.org/node/235
Killed for Organs: China's Secret State Transplant Business: (Dræbt for organer.Kinas hemmelige stats-transplantations-forretning)http://www.youtube.com/watch?v=bvAOOwvJMZs&feature=youtu.be
Falungong forfølgelse i Kina: organer handler! (Portugal TV)https://www.youtube.com/watch?v=Re8BIjH3QWg#t=495
BilagEU Resolutionhttp://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2013-0603+0+DOC+XML+V0//DA&language=DASundhedsundersøgelse i Kina i 1997-1998http://en.minghui.org/html/articles/2010/12/13/121924.htmlFalun Gong and Health Benefitshttp://www.clearwisdom.net/html/articles/2011/3/5/123614.htmlhttp://en.minghui.org/html/articles/2011/3/8/123681.htmlhttp://www.clearwisdom.net/html/articles/2011/3/12/123760.html
16