Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
SUU Alm.del Bilag 197
Offentligt
1314240_0001.png
1314240_0002.png
1314240_0003.png
16-12-2013:PRESSEMEDDELELSE FRA SFI
SAMMENHÆNGENDE INDSATSER GIVER GODERESULTATER

Både borgere og fagpersonale oplever en positiv forandring, når kommu-

ner og regioner arbejder tættere sammen om indsatser til sindslidende.

Og de nye arbejdsgange gør ikke indsatserne dyrere - tværtimod. Det

viser SFI’s evaluering af seks forsøgsprojekter.

Borgerne oplever en positiv udvikling i deres situation. Fagpersonalet får bedremulighed for at udveksle viden og faglige perspektiver. Og meget tyder på, atder kan spares penge på budgetterne i kommune og region.
Det er resultatet af SFI’s evaluering af projektet ”Integrerede forløb forsindslidende”. Her har seks kommuner arbejdet sammen med RegionSyddanmark og Region Midtjylland i seks meget forskellige projekter, med detsamme formål: at skabe mere sammenhæng mellem psykiatrisk behandling ogindlæggelse, som er regionernes ansvar, og sociale indsatser, som erkommunernes.
Evalueringen bygger bl.a. på spørgeskemaer til ledelse, medarbejdere og borgerei de seks projekter, samt på gennemgang af projekternes budgetter.

Forskellige projekter

De seks projekter har arbejdet med forskellige grupper borgere, og har hver isærvalgt, hvilke værktøjer man vil indføre for at integrere indsatsen:
I Kolding og Randers har man arbejdet tættere sammen om udredning af børnmed mulige, psykiske lidelser. I Holstebro har man etableret et fælles team, dersammen tilrettelægger et forløb for unge sindslidende mellem 18 og 25 år. ISilkeborg arbejder man med netværksmøder efter Åben Dialog-metoden, mensman i Fredericia har øget samarbejdet mellem kommunens bostøtteindsats ogregionens opsøgende psykoseteams. I Faaborg-Midtfyn er kommune og regiongået sammen om et forebyggende tilbud til voksne med begyndende psykiskeproblemer.

Mulighed for bred implementering

”Der er mange forskellige modeller for integration i forsøgene, fra de meget enkletil de mere gennemgribende, og flere af dem ser ud til uden videre at kunneimplementeres bredt,” siger seniorforsker Steen Bengtsson.
Projektet er igangsat af Socialstyrelsen med støtte fra satspuljemidler, og ergennemført i samarbejde med Implement Consulting Group.

Yderligere oplysninger:

Seniorforsker Steen Bengtsson, tlf.33 48 08 67 eller kommunikationschef Ulla Haahr, tlf. 25 3736 51.

Udgivelse:

Steen Bengtsson, Sine Grønborg Knudsen:Integration af behandling og social indsats over for personermed sindslidelse. Evaluering af seks forsøg.SFI – DetNationale Forskningscenter for Velfærd, 13:42

Udgivelsesdato:

16. december

Omfang/pris:

128 sider / 120,00 kr. inkl. moms.Læs resumé »Læs mere, bestil/download rapport »
Tilbage