Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
SUU Alm.del Bilag 138
Offentligt
1301419_0001.png
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Ministeren for sundhed og forebyggelseDato: 19. november 2013Enhed: Sundhedsjura og læ-gemiddelpolitikSags nr.: 1304583Dok. nr.: 1340023
Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
Kære udvalgsmedlemmer./.Som opfølgning på samrådet den 7. november 2013 om bivirkninger ved HPV-vaccinen sendes hermed følgende til udvalgets orientering:Notat om bivirkninger ved HPV vaccinen, herunder hvornår en bivirk-ning opfattes som alvorlig, og hvornår bivirkninger registreres,Notat om SSI og Karolinska Instituttets undersøgelse om bivirkningerved HPV-vaccinenNotat, der redegør for, om der er noget mønster i indberetningerneUdkast til dagsorden for det lukkede ekspertmøde, som forventes af-holdt den 26. november.
Endvidere har jeg anmodet Danske Regioner om at redegøre for, hvordan deenkelte regioner sikrer sig, at en patient får en fyldestgørende information ombivirkninger ved en vaccine eller et lægemiddel, så patienten giver samtykke tilen behandling på et fuldt tilstrækkelig oplyst grundlag.Når jeg har modtaget svar fra Danske Regioner, vil jeg oversende svaret tilSundhedsudvalget.Afslutningsvis kan jeg oplyse, at Patientombuddet er blevet spurgt, om det harmodtaget sager vedrørende HPV-vaccinen.Patientombuddet har hertil oplyst, at ombuddet ikke systematisk registrererklagerne efter klagetema, når en sag oprettes. Derfor er søgemulighederne påsådanne sager begrænsede.Patientombuddet har imidlertid fundet, at der i øjeblikket er 1 verserende sag,som drejer sig om information om bivirkninger ved HPV-vaccinen. Der kan ikkeumiddelbart findes flere sager om samme tema ved en søgning, og ved en fo-respørgsel i huset kan man heller ikke erindre at være stødt på flere klagervedr. information om bivirkninger ved HPV-vaccinen.Patientombuddet har behandlet andre klager vedr. HPV-vaccinen, men det harbl.a. drejet sig om fejlagtig indgivelse af HPV-vaccine, manglende tilbud omvaccinen og vaccinens pris (sidstnævnte falder udenfor kompetencen).
Med venlig hilsen
Astrid Krag