Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del Bilag 99
Offentligt
1322420_0001.png
Viborg d. 10. januar 2014
Kære Social, Børne og Integrationsminister Anette Vilhelmsen,
Der spørges til, hvordan Ministerens har tænkt sig at redegøre neden forstående spørgsmål inden fortvangsanbringelsesområdet af spædbørn:
1)Ministeren bedes redegøre den eksplosive vækst af tvangsfjernede spædbørn jf. 2012 på 38spædbørn, som til sammenligning havde 3 spædbørnsanbringelser i 2007 på landsplan.Alene på Langeland tvangsfjernede man 4 spædbørn i 2012, hvoraf der bor omkring 12000indbyggere, men hvoraf størstedelen er pensionister. For så vidt skulle 2013 være eksplosivtstigende m. anbringelse af spædbørn. Ministeren m. give befolkningen en forklaring på,hvad hele denne udvikling er et udtryk for?2)Kan Ministerens give en redegørelse på den kendsgerning, at økonomien d.d. vejer højereend barnets tarv?3)Det postuleres, at der er åbenbar risiko for en social patologi v. anvendelsen af følgendereformer på anbringelsesområdet:--Barnets Reforms "historieløshed"Anbringelsesreformen indskriver og legitimere en tilknytningsforstyrret teori.
Ved nærmer gennemgang af anbringelsesreformen såvel som Barnets Reform m. flere, hardisse reformer tilsyneladende vist sig, at føre til en giftig pædagogisk psykologisk recept idet levede liv = sociale patologier. Såsom angst, panikangst, depression, PTSD, isolation,m.v. Ministeren bedes redegøre for de risici og konsekvenser disse reformers har pådragetbørn og familiers udviklingsmæssige velbefindende og hvad disse reformerne reelt har gjortved Danmarks spædbørn, småbørn, børn og familier? Og hvordan Ministeren har tænkt sigat rette socialfagligheden op, med en ført familievenlig social- og sundheds politik påsocialområdet i kommunerne såvel som Staten?Med venlig hilsenAnne-Marie O. Thomsen