Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del Bilag 49
Offentligt
1301641_0001.png
1301641_0002.png
19-11-2013:PRESSEMEDDELELSE FRA SFI
UDSATTE BØRN I GRØNLAND HAR BRUG FOR LANGVARIG INDSATS

SFI har fulgt en gruppe anbragte børn, der har boet en periode i Børne- og Ungehuset Mælkebøtten i

Nuuk og herefter blevet anbragt. Undersøgelsen viser, at selvom børnene har haft gavn af opholdet,

så har de stadig store udfordringer et år efter tiden i Mælkebøtten.

31 grønlandske børn har i en periode boet i Mælkebøttens døgnafdeling i Nuuk, mens kommunen har foretageten udredning for at finde ud af, hvad der skal ske for børnene. SFI har fulgt børnene for at se, om der skerændringer for børnene, og om opholdet i Mælkebøtten kan bidrage til at give børnene en ny start i livet.

Voksne gode at snakke med

Undersøgelsen viser, at børnene på næsten alle områder har et svært liv. De får det bedre, når de flytter ind iMælkebøtten og kan tage imod den hjælp, de får.De nævner selv, at de voksne er gode at snakke med. Og de trives bedre og bliver mere glade, mens de bor iMælkebøtten.

Flere adfærdsproblemer

Men børnene har det fortsat svært, og mens de bor i Mælkebøtten, får de også i stigende gradadfærdsproblemer. De har en række problemer som tristhed, angst og hjælpeløshed. Børnene klarer signogenlunde i skolen rent fagligt, men de klarer sig dårligt socialt og slet ikke i fællesskabet med kammeraterne.Et år efter opholdet har de stadig et svært liv.

Har brug for mere hjælp

Børnenes vanskeligheder kan altså ikke fjernes i løbet af den periode, de bor i Mælkebøtten. Og det er vigtigtfortsat at udvikle Mælkebøttens arbejde med at give børnene flere ressourcer.
”Børnene får nogle redskaber, så de har mulighed for senere at klare sig bedre. Men de har brug for merehjælp og opmærksomhed fremover,” siger seniorforsker Else Christensen, der har fulgt børnene.

Yderligere oplysninger:

Seniorforsker Else Christensen, tlf. 3348 0887

Udgivelse:

Else Christensen:Børn i Mælkebøtten. Fra socialt udsat til mønsterbryder?SFI –
Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, 13:30

Udgivelsesdato:

19. november 2013

Omfang/pris:

128 sider / 120,00 kr. inkl. moms.

Udgivelse:

Else Christensen:Mælkebøttenimi meeqqat. Inuttut atugarliortumiit ileqqoriliinnakkanikqimatsisumut?SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, 13:31

Udgivelsesdato:

19. november 2013

Omfang/pris:

160 sider / 120,00 kr. inkl. moms.Læs resumé »Læs mere, bestil/download dansk udgave »Imaqarniliaq »Læs mere, bestil/download grønlandsk udgave »