Ligestillingsudvalget 2013-14
LIU Alm.del Bilag 1
Offentligt
1286231_0001.png
1286231_0002.png
Ligestillingsudvalget
Til:Dato:
Udvalgets medlemmer3. oktober 2013
Regeringens lovprogram for folketingsåret 2013-14Kære medlemmerHermed til orientering oversigt over de af regeringens lovforslag for folke-tingsåret 2013-14, som forventes at blive behandlet i Ligestillingsudvalget idenne samling.
Med venlig hilsen
Gro Iversen,udvalgssekretær
1/2
MINISTEREN FOR LIGESTILLING OG KIRKE

Ministeren for ligestilling og kirke vil give Folketinget redegørelse

om:

Redegørelse og Perspektiv og handlingsplan for Ligestilling (Feb II)
BESKÆFTIGELSESMINISTEREN

Lovgivning vedrørende barselsbonus (Dec II)

Formålet med forslaget er at understøtte en mere lige benyttelse af for-ældreorloven mellemmænd og kvinder. Forslaget indfører en barsels-bonus til de familier, hvor begge forældretager mindst 4 ugers foræl-dreorlov. Bonussen udgør 100 kr. skattefrit for én dag, hver gang beggeforældre hver holder en orlovsdag udover 4 uger.

Ændring af lov om lige løn til mænd og kvinder (Kønsopdelt løn-

statistik) (Dec II)

Formålet med forslaget er at tilvejebringe information om eventuellelønforskelle inden for sammenlignelige arbejdsfunktioner og dermedbidrage til mindre lønforskelle på disse områder. Forslaget indebærer,at flere virksomheder end i dag omfattes af reglerne om kønsopdeltlønstatistik. Der er gennemført en analyse af forslagets administrativekonsekvenser for virksomhederne, der viser, at forslaget ikke vil fåvæsentlige byrder for virksomhederne. Lovforslaget følger op på rege-ringsgrundlaget ”Et Danmark, der står sammen” fra oktober 2011.
JUSTITSMINISTEREN

Ændring af straffeloven (Gennemførelse af Europarådets konven-

tion til forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder og vold i

hjemmet) (Nov II)

Lovforslaget har til formål at gennemføre de lovændringer, som ernødvendige, for at Danmark kan ratificere Europarådets konvention tilforebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder og vold i hjemmet.Ved en vedtagelse af lovforslaget vil Folketinget give samtykke, jf.grundlovens § 19, til ratifikation af konventionen.
2/2