Kirkeudvalget 2013-14
KIU Alm.del Bilag 41
Offentligt
1353761_0001.png
Notat
Udvalget om en mere sammenhængende og moderne sty-ringsstruktur for folkekirken er klar med sine anbefalin-gerEfter halvandet års arbejde er udvalget klar med sin betænkning og et antalanbefalinger. Der er også anbefalinger fra mindretal i udvalget.Flertal i udvalget har fire anbefalinger:Statens tilskud til folkekirken omlægges til et ikke-øremærket bloktilskud,der udbetales til fællesfonden.Der oprettes et demokratisk baseret folkekirkeligt organ, Folkekirkens Fæl-lesudvalg, som får kompetence vedr. fællesfonden og del i kompetencenvedr. indre anliggender.Bispekollegiet lovfæstes.De indre anliggender skal stadig være reguleret ved kongelig resolutioneller anordning.
Dato: 2. april 2014Dokument nr.42654/14
For en grundigere beskrivelse af Styringsudvalgets forslag, herunder udvalgetsmindretals-forslag, henvises der til det vedhæftede resumé samt til kapitel 2 iudvalgets betækning, som indeholder en fyldig sammenfatning afbetænkningen.
Kirkeminister Marianne Jelved udtaler:”Jeg er meget glad for i dag at kunne offentliggøre Styringsudvalgetsbetænkning om folkekirkens styre. Betænkningen er udtryk for et stort oggrundigt stykke arbejde, som giver et godt og fyldestgørende grundlag for endrøftelse af folkekirkens fremtidige styringsstruktur på det nationale niveau irelation til indre anliggender og den fælles økonomi og de fælles anliggender.Nu ser jeg frem til en høringsfase og efterfølgende politiske forhandlinger.Procesplan:Offentliggørelse af betænkning som pdf på hjemmesiden den 2. april 2014.Høring fra offentliggørelsen til ultimo maj 2014.Politiske forhandlinger og evt. udarbejdelse af justerede lovforslag i juni 2014.Høring over evt. lovforslag fra ultimo juni til ultimo august 2014.Afsluttende politiske forhandlinger efter høring over lovforslag september.Fremsættelse ved Folketingets åbning.