Kirkeudvalget 2013-14
KIU Alm.del Bilag 25
Offentligt
1328962_0001.png
1328962_0002.png
Nyhed fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke:Skal præster have en officiel polo T-shirt som supplement til præstekjolen? Og skal de i højere grad ud afkirken og møde folk ved indkøbscentret eller ved idrætsforeningen? (jf. link nedenfor)
Med venlig hilsenMinisteriet for Ligestilling og Kirkes Abonnementsservice
Nyhed28.01.2014
Yngre præster på Innovation Camp brænder for fremtidens kirke - ogønsker nyt tøjSkal præster have en officiel polo T-shirt som supplement til præstekjolen? Og skal de i højere gradud af kirken og møde folk ved indkøbscentret eller ved idrætsforeningen?
Ideerne var mange og kreative på Innovation Camp i Haslev, hvor omkring 70 yngre præster og trebiskopper den 27. og 28. januar diskuterede folkekirkens fremtid. En række workshops og debattergav rum til de tanker og forestillinger om fremtiden, som præsterne ser den.Af helt konkrete forslag blev det blandt andet diskuteret, om præsterne har behov for flere officiellebeklædningsgenstande end præstekjolen, for eksempel en officiel folkekirke polo T-shirt. Dennekunne benyttes ved undervisning af minikonfirmander og i andre situationer, hvor man ikke holdergudstjeneste, lød et forslag.En anden idé har fået titlen "Kirken på bænken" og går ud på, at præsterne fysisk tager en bænkmed ud til et indkøbscenter eller idrætsforening for at møde danskerne i deres hverdag.Kirkeminister Manu Sareen var til stede på campen og er både glad for de mange konkrete idéer -og de mere langsigtede tanker om folkekirken."Jeg synes, at der har været en god stemning i Haslev og masser af arbejdslyst til at lege med budpå fremtidens folkekirke. Det håber jeg, at præsterne tager med hjem og deler med deres kollegaeri sognet, provstiet og stiftet. Og så er jeg glad for, at flere deltagere spurgte mig om, hvorInnovation Camp skal være næste år, selvom det i første omgang bare var tænkt som et enkeltarrangement", siger Manu Sareen.Biskop Steen Skovsgaard fra Lolland-Falsters stift deltog også og er glad for arrangementet trodsbetænkeligheder i planlægningsfasen."Flere biskopper diskuterede i starten, hvorfor der var behov for en Innovation Camp. For der låligesom i initiativet en antydning af, at der ikke sker fornyelse i folkekirken. Men vi har naturligvisvalgt at bakke op om initiativet og er gået ind i arbejdet. For er der noget vi som biskopper ogsåønsker at arbejde for, så er det fornyelse og fordybelse. Og efter to dage i Haslev mener jeg, atInnovation Camp bestemt har været en god oplevelse", siger Steen Skovsgaard.Udpluk af de idéer, der kom frem på Innovation Camp:
1. Folkekirkens kollektion. Tøj til præster og medarbejdere som supplement til præstekjolen. Skalkunne bruges i situationer, hvor man ikke holder gudstjeneste, men alligevel repræsenterer kirken.For eksempel en polo T-shirt med folkekirkelogo til undervisning af minikonfirmander eller sportstøjtil brug ved motionsløb.2. Sjælesorg ud af huset. Kirkebænken skal flyttes ud, så præsten kan møde folk, hvor de er. Foreksempel ved indkøbscenteret eller idrætsforeningen. "Kirken på bænken".3. Diakoniprojekt som forener donation og aktiv handling. Fælles SMS-service, udviklet af kirkeligediakoni-aktører på landsplan. Man donerer et beløb pr. SMS og modtager en tak sammen med enopfordring til at udføre en diakonal opgave, for eksempel ring til én du ikke har talt med længe,skovl sne for én der har brug for hjælp til det, ect.4. Menighedens gudstjeneste. Ofte siger folk til præsten "sikke en god gudstjeneste, du holdt". Detskal være mere "vi". Menigheden skal opfatte det som deres gudstjeneste.5. Sælg varen bedre. Justering af kommunikationsform, så folk bedre forstår, hvad kirken kantilbyde. Mange vil egentlig gerne i kirke, når præsten forklarer, hvad budskabet er.Yderligere oplysninger:Fuldmægtig Helene Munch, Tlf. 33 92 33 90 eller mobil: 60 64 21 26, hemu(at)km.dkPressesekretær Jakob Stobbe, mobil: 41 88 12 42, jakst(at)km.dk