Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2013-14
KEB Alm.del Bilag 21
Offentligt
1289347_0001.png
1289347_0002.png
1289347_0003.png
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
IndledningTak for at jeg måtte få foretræde for udvalget.
d. 10,10,2013
Jeg vil benytte min tid til at synliggør overfor udvalget hvilkevanskeligheder vores forretning er bragt i på grund af de forviklinger derhar været i forbindelse med L86 og L199Pkt.1I efteråret 2012 var vi godt klar over, at den daværende”nettomålerordning” med års afregning, vil blive ændret, hvilket vi varforberedt på. Vi var selvfølgelig ikke informeret om, hvornår oghvorledes de nye regler vil blive udmøntet.Da så lovforslaget til L86 kom, forberedte vi os på de nye muligheder, fornu er grundlaget for vores forretning væsentlig reduceret i forhold tilnettomålerordningen, men den havde nu også kørt nogle år, og derskulle nyt til ”OK”.Da vedtagelsen af L86 efter 3.behandling, og hvor der ikke er nævntnoget om en ”EU-Godkendelse” ej heller om at det skulle være ilandzone eller byzone. Udarbejder vi en ny forretningsplan for attilpasses os de nye muligheder og regler.Det er rigtigt at støtteordningerne er til anlæg optil 400kw. Men der stårintet om at det ikke er muligt at montere flere 400kw anlæg, hvilket jegfor bekræftet af Energinet.dk på mail, efter de har forespurgt hosEnergistyrelsen. Derfor følte jeg mig også pikeret da Ministerenantydede i det åbne samråd, at vi ”developer” bevist havde forsøgt atomgå loven, som var årsag til at L199 måtte iværksættes.I de åbne samråd, blev der af flere af udvalgets medlemmer stilletspørgsmål til ministeren om, hvad han vil gøre for at sikre devirksomheder der nu pludselig havde fået deres forretningsgrundlagfjernet, inden man overhovedet var kommet i gang? Hvortil ministerenflere gange henviste til ”overgangsordningen” som den eneste måde.Pkt.2Vi har 1 projekt, som opfylder de fremsatte krav til at kunne fortsætte,hvortil vi kæmper med at holde liv i projektet, og ikke mindst fastholdede investorer som nu, forståligt nok, begynder at trække sig.
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
Vi kæmper en kamp med kommunen, for at de skal tage aktiv del isagsbehandlingen, da de er tilbageholdende, da de er usikre på”overgangsordningen” indtil den er vedtaget. Men derefter kommer deren bevægelse i projektet.
Pkt. 3.I Juni 2013, udsender Naturstyrelsen en vejledning og en beskrivelse afde statslige interesser for opstilling af solcelle anlæg. Som på alle måderlukker for muligheden for opstilling af solcelle anlæg på jord.Det er med stor underen at denne vejledning kommer på netop dettetidspunkt, lige efter vedtagelsen af L199. og at kommunen end ikke erbekendt med denne.Derfor er den omtalte ”overgangsordning” ikke eksisterende forvirksomheder, man ”har forsøgt at hjælpe”.Denne viden må udvalget/ministeren have haft under L199behandlingen. Så derfor spørger vi os, hvor er den hjælp vi skulle havehaft, os der var blevet fanget i forviklingerne og fejl fra ministerens side.Der blev flere gange, under de åbne samråd, henvist til de virksomheder,der må dreje nøglen på grund af disse fejl.Vi har før sommerferien sendt ministeren en faktura til kompensationfor de udgifter vi har haft i 2013, som han ikke vil honorer, medhenvisning at loven ikke var gyldig endnu?Man kan da ikke fjerne grundlaget for ens forretning over natten ogsåikke give andre muligheder.Pkt. 4.Kunderne, både private og virksomheder, er meget interesseret ialternative energiløsninger, og der er også kapital til rådighed, men detør ikke. De ved ikke under hvilke forudsætninger de kan investereunder, hvilket gør vores mulighed for overlevelse endnu mere vanskelig.Hvis ikke der findes løsninger for at projekterne underovergangsordningerne kan etableres, vil vi og mange andre i branchenlukke. Hvorfor ikke hjælpe dem, så de er klar til de nye teknologier ogløsninger, der kommer snart, som vil kunne forrente sig selv udenstatsstøtte?
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93