Forsvarsudvalget 2013-14
FOU Alm.del Bilag 63
Offentligt
1333091_0001.png

PRODUKTIONS- OG YDELSESKONTRAKT FOR 2014

MELLEM

FORSVARSMINISTERIET

OG

CENTER FOR MILITÆRE STUDIER, KØBENHAVNS UNIVERSITET

1. Indledning

Produktions- og ydelseskontrakten indgås mellem Forsvarsministeriet og KøbenhavnsUniversitet, jf. rammeaftale af 11. marts 2010. Produktions- og ydelsesporteføljenfastlægges efter drøftelser mellem hhv. Forsvarsministeriet, partierne bagforsvarsforliget og Københavns Universitet. Parterne er enige om at tilstræbe enportefølje som muliggør kontinuerlige projekter, som sikrer synergi mellem forskningog forskningsbaseret myndighedsbetjening, idet det er begge parters ambition, atcentret gennemfører forskning og forskningsbaseret myndighedsbetjening på højesteinternationale niveau.

2. Præsentation af Center for Militære Studier

Center for Militære Studier (CMS) er et forskningscenter ved Institut forStatskundskab på Københavns Universitet. Centret blev etableret i 2010 på basis af enbevilling i forsvarsforliget 2010-14. CMS er et uafhængigtuniversitetsforskningscenter, der fokuserer på politik-relevant forskning ogforskningsbaseret innovation og information, der analyserer udfordringer ogmuligheder for Danmarks forsvars- og sikkerhedspolitik i en globaliseret verden.

3. Fokusområder og produkter for 2014

CMS gennemfører løbende evaluering af sine aktiviteter med det formål at styrke ogudvikle kvaliteten af centrets produkter. I 2013 gennemførtes en uvildig, eksternevaluering af CMS’ grundforskning og myndighedsbetjening. På baggrund afanbefalingerne i denne evaluering vil CMS fokusere sit forsknings- og analysearbejdeyderligere i en række centrale temaer og indsatsen koncentreres om færre,længerevarende projekter.

4. Bilag

Bilag 1 FokusområderBilag 2 Projekter 2014Bilag 3 ForligskredsprojekterBilag 4 Projektstatus

5. Påtegning

KøbenhavnFebruar 2014
Kontorchef Lars Salquist,Forsvarsministeriet
Professor Lars Bo Kaspersen,institutleder, Københavns Universitet