Forsvarsudvalget 2013-14
FOU Alm.del Bilag 48
Offentligt
1318843_0001.png
FORSVARSKOMMANDOENPROJEKTGRUPPE MILLITÆRMANUAL
Røde Kors i Danmark og Projekt Militærmanual indbyder hermed til et åbent symposium. Symposietafholdes både for at markere 150 året for den første Geneve Konvention og samtidigt er det andetsymposium Projekt Militærmanual afholder, med henblik på at have en åben dialog med civilsamfundet.Formålet med symposiet er at have en diskussion om udfordringer for folkeretten og hvordan manualenbehandler udfordringerne, samt en diskussion om forventningerne til manualen.Symposiet afholdes den

20. januar fra klokken 13-16 i Salen hos Dansk Røde Kors, Blegdamsvej 27.

Tilmelding til symposiet kan finde sted på e-mail til[email protected]eller[email protected].

Velkommen: 150 året for de første konventioner, er de stadig relevante og er de under pres?

Hvad ermilitærmanualens rolle ift. at sikre kendskab og overholdelse? (Røde Kors Vicegeneralsekretær PrebenSøegaard Hansen og Chef for Projekt Militærmanual Jes Rynkeby Knudsen)Kort status for manual arbejdet (Chef for PMM Jes Rynkeby Knudsen)

Udfordringer for IHL set fra civilsamfundet og Projekt Militærmanual

(Projekt Militærmanualprojektkonsulenterne Tom Elvius-Brisson/Ulrik Graff og Institut for Menneskerettigheder seniorforskerPeter Vedel Kessing)

Pause

Hvad er forventningen til manualen

(Røde Kors og TBD)

Afrunding og kom godt hjem

Dansk Røde Kors og Projekt Militærmanual håber at se så mange af Jer som muligt til en god og åbendiskussion om folkeret og militærmanual.