Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del Bilag 91
Offentligt
1313753_0001.png
1313753_0002.png
16. december 2013
Ambitiøs vækstplan for det danske fødevareerhvervRegeringen lancerer i dag vækstplanen for fødevarer. Planen inde-holder 34 konkrete initiativer, som skal bidrage til at skabe øgetvækst, beskæftigelse og bedre eksportmuligheder for danske virk-somheder inden for fødevareområdet.Regeringen har høje ambitioner for det danske fødevareerhverv. Med vækstplanen forfødevarer sættes fokus på, hvordan Danmark kan udnytte de globale vækstmulighederpå fødevareområdet, og omsætte det stærke erhvervsmæssige udgangspunkt til fortsatvækst og arbejdspladser i Danmark, herunder produktionsjob for faglærte og ufaglærte.Vækstplanen indeholder i alt 34 initiativer, som fordeler sig over fem indsatsområder:Bæredygtig og ressourceeffektiv fødevareproduktionLøsningsorienteret regulering og kontrolTalent, dynamik og eksport i fødevareerhvervetVækstorienteret fødevareforskning og -udviklingStyrket adgang til finansieringErhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.Fax
33 92 33 5033 12 37 78
CVR-nr. 10 09 24 85[email protected]www.evm.dk
”Fødevareerhvervet er en vigtig del af Danmarks fortsatte udviklingsom et avanceret produktionsland. Med vækstplanen vil regeringenforbedre rammerne for at skabe vækst og nye produktions- og ud-viklingsjob i fødevareerhvervet. Råvarer fra landbruget spiller en afgø-rende rolle. Derfor tager regeringen nu skridt til at få løst op for struk-turproblemerne og udfordringerne med finansiering i dansk landbrug.”Fødevareminister Dan Jørgensen:
”Med vækstplanen afsætter vi nu ekstra 45 mio. kr. til udvikling afgrønne stalde, som giver et bedre miljø, mere vækst og flere arbejds-pladser. Det er den rigtige vej for FødevareDanmark, der også i fremti-den skal spille en nøglerolle som vækstmotor for et land i balance.”Miljøminister Ida Auken:
”Jeg vil gerne modernisere miljøadministrationen, så Danmark får etaf de mest effektive systemer. Vi kan gøre det enklere uden at gå påkompromis med den høje danske miljøbeskyttelse. Vi vil udvikle nyemetoder, så vi fra 2015 kan basere tilladelserne på, hvad virksomheder-ne udleder, og ikke hvor mange liter mælk, der produceres, eller hvormange svin der slagtes. Det gavner hverken virksomheder eller myn-digheder, at noget er mere bøvlet, end det behøver at være”
2/2
Uddannelsesminister Morten Østergaard:
”Øget vækst inden for fødevareområdet kræver mere samarbejde. Ud-dannelsesinstitutioner og erhverv skal samarbejde om at sikre kompe-tente medarbejdere, og partnerskaber skal omsætte viden og kompeten-cer til nye, konkrete løsninger. Derfor bakker regeringen også aktivt opom, at Danmark får en central rolle i EU’s kommende Food-KIC, derer en storstilet innovationssatsning, hvor forskere, videninstitutioner ogvirksomheder går sammen om at løse samfundsmæssige udfordringerinden for fødevareområdet”.Regeringens vækstplan for fødevarer er udarbejdet på baggrund af anbefalingerne fravækstteamet for fødevarer.Vækstplanen er den sjette af i alt otte vækstplaner i regeringens offensive erhvervs- ogvækstpolitik, hvor der er nedsat vækstteams på de områder, hvor dansk erhvervsliv erinternationalt konkurrenceudsat.Kontaktperson:Erhvervs- og Vækstministeriet:Pressesekretær Søren Møller Nielsen, Pressesekretær, tlf.: 22 44 50 60, mail:[email protected].Miljøministeriet:Pressechef Mette Thorn, tlf.: 25 61 71 70, mail: [email protected]Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri:Pressesekretær Michael Dahl Nielsen, tlf. 20 91 59 01 , mail: [email protected]Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser:Pressesekretær Carina Elkott, tlf.: 50 90 05 49, mail: [email protected]