Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del Bilag 91
Offentligt
1313751_0001.png
NOTATFakta: Initiativer i vækstplan for fødevarerBæredygtig og ressourceeffektiv fødevareproduktion1. En fælles fødevarefortælling om ressourceeffektivitet og bæredygtighed2. Større tilgængelighed og bedre anvendelse af bæredygtig biomasse
15. december 2013
3. Udvikling af nye forretningsmodeller som begrænser madspild og udnytter overskydende ressourcer4. Sikre en bæredygtig og effektiv anvendelse af havets ressourcer5. Skabe bæredygtig udvikling og vækst i akvakultursektoren6. Mindre vandforbrug og bedre udnyttelse af alternative vandkilder i fødevareerhvervet7. Fremme danske interesser og sikre et højt ambitionsniveau i internationale foras bæredygtighedsinitiativer8. Fremme danske interesser i de europæiske miljøkrav til fødevarevirksomhederLøsningsorienteret regulering og kontrol9. Styrke udbredelsen af rummelige miljøgodkendelser for fødevarevirksomheder mm. reguleret af fastsatte emissions-grænser og ikke produktionslofter10. Fremme anvendelsen af generelle standarder frem for individuelle krav11. Enklere og hurtigere miljøgodkendelser for fødevarevirksomheder mm. gennem en mere sammentænkt miljøregule-ring og effektiv, digital sagsbehandling12. Foderoptimering giver mulighed for flere producerede slagtesvin13. Væksttjek af væsentlig dansk fødevareregulering og -kontrol14. Bedre vækstvilkår for erhvervet ved en styrket dialog om lovgivningen på fødevareområdet15. Mere effektiv og dialogbaseret fødevarekontrol for at fremme innovation og iværksætteriTalent, dynamik og eksport i fødevareerhvervet16. Øge rekrutteringsgrundlaget og tiltrække talenter gennem mere attraktive fødevareuddannelser17. Bedre sammenhæng mellem uddannelser og erhvervslivets kompetencebehov18. Styrket iværksætteri gennem støtte til udvikling og afsætning af økologiske produkter19. Støtte op om regional indsats for udvikling af kraftcenter for fødevareerhvervet20. Flere og bedre fødevarer på markedet21. Bedre markedsadgang for bæredygtige og lokalt producerede fødevarer22. Fremme eksporten gennem bedre handelspolitiske rammevilkår23. Strategisk udnyttelse af fødevareerhvervets internationale markedspotentiale gennem udvikling af en eksportstrategiVækstorienteret fødevareforskning og -udvikling24. Styrket dansk deltagelse i europæisk forsknings- og innovationssamarbejde25. Målrettet indsats for en stærk dansk deltagelse i det kommende europæiske viden- og innovationsfællesskab Food-KIC26. Fortsat stærkt fokus på fødevareforskning, herunder produktions- og procesteknologi27. Styrket forskning og innovation i virksomhederne gennem revision af rådsstrukturen28. Styrke innovationsindsatsen gennem samfundspartnerskaber om forskning og innovation på fødevareområdet29. Mål for øget erhvervssamarbejde i universiteternes udviklingskontrakter30. Mere innovation og større erhvervsinddragelse i den forskningsbaserede myndighedsbetjeningStyrket adgang til finansiering31. Afvikling af landbrugslovens barrierer for at tiltrække ny kapital til erhvervet32. Nye finansieringsløsninger i Landbrugets FinansieringsBank33 Medarbejderinvesteringsselskaber (M/S) som forsøgsordning34. Tilskud til investeringer i miljøvenlige staldanlæg