Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del Bilag 30
Offentligt
1292056_0001.png
1292056_0002.png
TilFødevare Udvalget,
Ministerens udtalelse om at der kommer en forbedring i skambidningssager ved hendes forslag tilændring af hundeloven, skabt håb. Håbet forsvandt øjeblikkelig, da jeg læst følgende i hendesforslag:"Politiettræffer endelig afgørelse i sagen; både når der indhentes en sagkyndig undersøgelse fraen hundesagkyndig på enten politiets eller besidderens initiativ, og når der ikke er inddragetsagkyndig undersøgelse.Afgørelsen kan påklages til Rigspolitichefen."Det betyder, at der ingen forbedring er overhovedet, da politiet jo stadig kan gøre hvad de vil i detsidste ende, selv om man får en sagkyndig undersøgelse!Politiets håndhævelse af hundeloven har skabt undren, usikkerhed og vrede hos borger, i sagerhvor hunde er blevet aflivet for en lille flæng, til sager af konfiskering af hvalpe, fra moren, ved 6ugers alder, som er en helt klar overtrædelseaf dyreværnsloven loven iht. :§ 11, stk. 1, og § 28,stk. 5. og iøvrigt strafbart. De aflivninger for petitesser giver ingen mening, med mindre man skalopnå en kvote for et måltal hos politiet.Hunde der er konfiskeret af politiet,sygne hen i et internat i op til flere måneder, mens der ventespå en afgørelse. I henhold til Den Europæiske Konvention om Beskyttelse af Kæledyr, erkenderman,at mennesket har en moralsk forpligtelse til at respektere alle levende væsener, og atkæledyr har et særligt forhold til menneske.IArtikel 3- Grundprincipper for dyrs velfærd, står der at:

1.

Et kæledyr må ikke udsættes for unødig smerte, lidelse eller ulempe.

2.

Et kæledyr må ikke lades i stikken.Både Artikel 3, 1 og 2, er ikke overholdt når hunde venter på dødens gang i så lang tid!Når Ministeren har besluttet sig for at fastholde den omvendt bevisbyrde, hvor er retssikkerhedenfor ALLE hundeejere, men især for de ca. 400.000 danske borger med blandningshunde, som erstadig i fare for at få aflivet deres hund, blot på politiets formodning om at hunden indholder en delforbudte race, eller falske anmeldelser fra blandt andet sur naboer, og eks kærester?Aflivninger vil fortsætte som hidtil.Der er INGEN retssikkerhed så længe der fastholdes omvendtbevisbyrde for hundejere. Hvis forslaget kommer igennem vil man STADIG være skyldig indtil detmodsatte er bevist! DNA tests i forbindelse med hundeloven må anses for at være upålidelige ogikke kan betragtes som i andre bevisretslige perspektiver hvor DNA analysen anvendes (vedmennesker). Politiet skriver selv at “ der i Danmark ikke findes et relevant DNA register”Ejere af blandingshunde har ingen mulighed overhovedet, at dokumentere for ophav. Dermedbliver hunde fortsat aflivet som intet har gjort! Ejere af hunde uden stamtavle er truffet, fordidokumentation ganske enkelt ikke er muligt!Vi har haft 3 års prøvetid med raceforbud og jeg synes det er lysende klart, at det IKKE virker efterhensigten. Det er nemlig IKKE hunde avlet til kamp i bandemiljøet, eller ejere som bruger hundensom potensforlænger, der er truffet af loven. Det er ganske almindelige folk, familier med hus, haveog børn, ganske kort, Herr og Fru danmark!
Hvad med de hjemløses hunde? De køber vel sjældent en racehund med stamtavle og får de enblandingshund der får hvalpe med en blandinghund hvordan skal de nogensinde bærer sig ad medat dokumentere, at de har en "lovlig" hund? Skal de så bare IKKE have hund?????Hvad med alle de hunde som finder vejen hen til et dyreinternat af den én eller anden årsag? Skalde fortsat blive aflivet i flæng fordi der ikke kan med 100% sikkerhed konstateres/dokumenteresophav? Så er der hele problematikken med importerede hunde. Gadehunde fra nær og fjern der ihvert fald aldrig nogenside har eller får bevis for hvem der var mor eller far. Skal det være slut medat rede dem?Raceforbud er og bliver en dårlig løsning set med mine øjne. Racediskrimination er kostbar ogvirker ikke. Man fjerner ansvaret fra dårlige ejere og bebrejder hunden. Man tageropmærksomheden væk fra et problem der virkelig SKAL løses, nemlig dårlige hundeejere.Derfor gør et forbud af gode hunde, samfundet ikke mere sikkert, fordi det er ikke hundene det ergalt med. Raceforbud straffer også de gode hundeejere. En Amstaff i et godt hjem, er sikrere enden Gravhund i et dårligt hjem.Børn skal lære at omgås hunde for at reducere antallet af børn bidt af hunde. Undervisning i skoleville være utrolig effektiv. Undersøgelser har vist, i Canada og England, at 1 times undervisningreducerer hundebid mod børn ved 85%. Lade os som samfund investere i forbyggelse i stedet forat aflive hunde i flæng som intet har gjort.Med venlig hilsen, Irene Sönnichsen