Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del Bilag 289
Offentligt
1380582_0001.png
Program
for
Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris
studietur til Italien
den 15.-18. juni 2014
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1380582_0002.png
Deltagerliste
Medlemmer:
Orla Hav, (S), delegationsleder
Karin Gaardsted (S)
Erling Bonnesen (V)
Thomas Danielsen (V)
Hans Christian Schmidt (V)
Leif Mikkelsen (LA)
Sanne Bjørn (RV)
Sekretariat:
Jette Christensen
Tommy Jørgensen
Sekretariatets telefon under turen: 6162 3293
Tolk:
Paolo Nesti Poggi
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri:
Per Christiansen, afdelingschef
Ambassaden i Italien:
Birger Riis-Jørgensen, ambassadør, tlf.: +39 346 673 4499
Jonas Neivelt, tlf.: +39 346 891 6646
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1380582_0003.png
Søndag den 15. juni
Vi mødes ved gaten
(Tillad tilstrækkeligt tid til check-in og sikkerhedsformaliteter)
Kl. 18.00
Afgang fra terminal 2 med DY3732
(senest check-in kl. 17.00)
Kl. 20.35
Ankomst Rom (Fiumicino)
Modtagelse af ambassadør Birger Riis-Jørgensen
Transport med bus til Monterotondo
Kl. 22.00
Ankomst på hotel Green Palace Hotel i
Monterotondo.
Check in på hotel. Sen aftensmad på hotellet
qualitygreenpalace.it
Mandag den 16. juni
Morgenmad på hotellet
Kl. 08.15
Kl. 10.30
Afgang fra hotellet
Besøg hos Lanzi Prosciutti srl i Norcia
Lanzi er en stor producent af skinke, pølser og andre
kødprodukter. Skinken er geografisk mærket. Den
geografiske særegenskab består i fremstillingen af
skinken.
Deltager: Fabio Morelli
Bagage medbringes
Lanzisrl.it
Kl. 11.45
Kl. 13.10-14.15
Afgang til Perugia
Frokostmøde med den regionale gren af Slow
Food-bevægelsen
Emne: Bevægelsens ideologi med fokus på lokale
kvalitetsprodukter.
Deltager: Sergio Consigli
Kl. 14.15
Kl.14.30-16.00
Afgang
Møde med Umbrias regionale myndigheder for
mærkning af fødevarer
Emne: Økologisk mærkning og mærkning for
geografiske indikationer.
Deltagere: Fernanda Cecchini, Paolo Senci og Sandro
Marcugini
Kl. 16.00
Afgang
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1380582_0004.png
Kl. 16.00-17.30
Møde på Perugias Universitets
landbrugsfakultet
Emne: Forskningen på GMO-området og fortælle,
hvordan den politiske situation ligger ift. forskningen.
Både på nationalt og europæisk plan.
Deltager: professor Fabio Veronesi
Der vil også være en kort velkomsthilsen fra
universitetets rektor.
Kl. 17.45
Kl. 18.15
Afgang
Ankomst og indkvartering på Torre Colombaia
- økologisk landbrug samt agriturismo
Produktion af forskellige kornprodukter og vegetabilske
olier. Det første økologiske landbrug i området.
Deltager: Alfredo Fasola
Torrecolombaia.it
Kl. 19.00
Kl. 20.30
Rundvisning på Torre Colombaia
Middag på Torre Colombaia
Tirsdag den 17. juni
Morgenmad på hotellet
Kl. 08.30
Afgang fra Torre Colombaia til Rom med bus
Transporttid ca. 3 timer
Bagage medbringes
Kl. 12.00
Besøg på kvalitetsmadvarehuset Eataly
Drøftelse med ledelsen om
forretningens projekt og det
kommercielle potentiale i
kvalitetsfødevarer.
Kl. 13.00-14.00
Omvisning samt frokost i
forretningen.
Deltagere: Lisa Sardi og Stefano Murialdo
Kl. 12.00-12.40
Eataly.it
Kl. 14.00
Kl. 14.30-16.00
Transport til Deputeretkammeret
Møde med Landbrugs- og Fødevareudvalget i
det italienske Deputeretkammeret
Emne: Det italienske EU-formandskab
Deltagere: Luca Sani, formand, Massimo Fiorio og
Adriano Zaccagnini, næstformænd
Kl. 16.00
Transport til ICQRF
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1380582_0005.png
Kl. 16.30-18.00
Møde med ICQRF
Det italienske landbrugsministeriums organ for kontrol
og overvågning af mærkede fødevarer og andre
landbrugsprodukter, ligesom det står for branding af
disse over for udlandet og kontrol af eventuelt falskneri
af disse.
Kl. 18.00
Kl. 18.30
Kl. 19.30
Kl. 20.00
Transport til hotel
Check-in på hotel Ludovisi
Afgang til ambassadør bolig
Opdatering om Italiens politiske og
økonomiske situation og middag hos
ambassadør Birger Riis-Jørgensen
Afgang fra ambassaden
Ludovisi.it
ca. kl. 22.30
Onsdag den 18. juni
Morgenmad på hotellet
Kl. 09.00
Kl. 10.00-11.45
Afgang fra hotellet
Besøg hos Formaggi Brunelli
Vigtig producent i mejeriproduktindustrien, som sigter på
at levere den bedst mulige kvalitet til forbrugerne.
Deltager: Alessia Brunelli
Bagage medbringes
Formaggi Brunelli.it
Kl. 12.00
Afgang til lufthavnen Fiumicino
Frokost i lufthavnen på egen hånd
Kl. 14.50
Kl. 17.25
Afgang med SK682
Ankomst København