Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del Bilag 125
Offentligt
1327887_0001.png
Kære RenéJeg skriver til dig i kraft af din ordførerpost med en bøn på vegne af rigtig mange mennesker, der på grundaf uforståelige regler er blevet bragt i noget af en kattepine.Som du jo nok er bekendt med, findes der i DK rigtigt mange amatør-, fritids- og lystfiskere, der af og tilfanger nogle fisk. Nogle af disse fisk (det gælder i høj grad regnbueørreder fanget i Put & Take søer) vil mangerne have røget. Derfor har der i mange byer og på landet været små røgerier, der på professionel vis hartaget imod fiskene, røget og pakket dem og forlangt en pris for dette. Dette har fungeret til alles tilfredsheduden de store problemer indtil for nyligt. Nu er Fødevarestyrelsen i Glostrup gået i gang med at give påbudtil alle røgerier om at de under ingen omstændigheder må røge fisk for private. Det betyder nu at det blivernæsten umuligt for de små røgerier at fortsætte, samt at tusindvis af borgere må ty til private ”sorte”røgerier hvis de vil have røget en laks eller en ål. Der findes mange sådanne ”pensionist-røgerier” og de kansikkert være gode, men her risikerer man jo at fisken ikke bliver professionelt behandlet med desundhedsrisiko det indebærer.Jeg vil derfor bede dig overveje at stille spørgsmål til ministeren (Dan) om det virkeligt kan være rigtigt atFødevarestyrelsen tolker lovgivningen på en måde, der umuliggør et system, der har fungeret udenproblemer i generationer og samtidig flytter hele den forretning over i ”sort” regi. Det ville være megetinteressant at høre styrelsens begrundelse for den nye kurs overfor røgerier.På forhånd takMVHNiels Jepsen