Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14
FIV Alm.del Bilag 85
Offentligt
1320239_0001.png
1320239_0002.png
Fra:Annemarie Stokholm <[email protected]>Dato:7. jan. 2014 19.06.55 CETEmne: vedr. deltagelse i deltidsstudie på universiterneHejJeg skriver til jer, da jeg undrer mig omkring hvordan tingene fungere på universiteterne.Jeg arbejder til daglig på fuld tid som lagerarbejder og tillidsrepræsentant. Jeg har i mange år væretufaglært og har i den forbindelse besluttet at det er nødvendigt med en uddannelse, således at jeg også haren ballast til at kunne komme i gang med andre arbejdsområder end lige det at være ufaglært.Jeg har igennem nogle år nu læst Jura på SDU(Syd Dansk Universitet). Jeg har haft læst om lørdagen da jeghar arbejdet fuldtid.Sidste år besluttede jeg at jeg ville gerne have merit for mine fag og komme over på dagsstudiet. Dette valgtraf jeg af forskellige årsager, bl.a. grundet økonomien og grundet at jeg havde en del weekendarbejde, derforhindrede mig i at deltage i undervisningen, samt at jeg ville kunne have mulighed for at kunne få fri tildeltagelse i undervisningen i dagstimerne.Grundet forskellige ting har jeg været ramt af stres i den sidste halvår af 2013 og har derfor ikke kunnetdeltage i den daglige undervisning i de 3 fag som jeg havde tilmeldt mig, der kører i efterårs semesteret.Nu hvor jeg er ved at komme tilbage, ville jeg gerne kunne deltage i undervisningen i fagene, der nu i forårssemesteret bliver udbudt i weekenderne. Dette fordi jeg eller kun mangler min bachelor og et enkeltvalgfag, der kan læses om foråret.Jeg har fået beskeden fra SDU at da jeg er indskrevet på dagsstudiet kan jeg ikke få lov til at deltage i etstudie af et enkeltfag der udbydes i weekenderne jf. gældende lov og beskreven mail:”Studienævn for Jura har desværre ikke hjemmel til at behandle din ansøgning om tilladelse til at følge fag,der indgår på din heltidsuddannelse som enkeltfag sammen med Jura på deltid.Dette fremgår i Deltidsbekendtgørelse nr. 1188 af 07/12/2009 § 8 stk. 3 hvori der står:
Stk. 3.Studerende ved en heltidsuddannelse kan ikke samtidig indskrive sig til et enkeltfag, derer en del af heltidsuddannelsen.Studienævn for Jura kan derfor ikke behandle din ansøgning.”Jeg er noget undrende omkring at jeg nu skal se på at jeg i et semester ikke kan læse nogle fag, hvor jeg kandeltage i undervisningen, grundet deltidsbekendtgørelsen.Jeg vil gerne betale for at deltage i undervisningen om lørdagen, jeg ville bare gerne kunne bruge tiden påat læse og ikke skulle stoppe mit studie i et ½ år.Kan det virkeligt være rigtigt at en regering der opfordre til uddannelse også af ufaglærte, samtidig også ermed til at gøre således at de personen der gerne vil kunne gennemfør deres studie ikke må læse pådagsstudiet og samtidig på deltidsstudiet, hvor der i forvejen er tilknyttet brugerbetaling?
Hvordan kan det være at man jf. loven ikke giver mulighed for at de studerende på forskellige måder harmulighed for at kunne færdiggøre deres studier på forskellige måder, således at de kan komme ud ierhvervslivet.Personligt er jeg da noget utilfreds med at jeg ikke kan læse noget her i efterårs semesteret, andet evt. etvalgfag, ellers kan jeg bare gå og vente indtil september hvor jeg så kan læse 3 fag forså at lave minbachelor og mit valgfag.Jeg håber at i kan bidrage med en forklaring på en lov, der efter min mening ikke giver mening ift.studerende.HilsenAnnemarie StokholmIrenevej 155000 Odense C