Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14
FIV Alm.del Bilag 118
Offentligt
1338067_0001.png
Ministeriet for Sundhed og ForebyggelseDato:19. februar 2014
Forslag tilDagsorden til udvalgenes besøg på Statens Serum Institut 3. april2014Kl. 14.00 Velkomst -v/ Minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup,Kl. 14.10 Introduktion til SSI – historie, opgaver, organisering m.v. med fokus påNational Dokumentation og Forskning samt Forskerservice og en effektiv indgangfor forskere og sikkerhedv/ Administrerende direktør Niels StrandbergKl. 14.30 Registre og sundhedsdata i Danmark – data tilbage til sundhedsvæsnetog data til gavn for patientenv/ Vicedirektør Poul Erik HansenKl. 14.50 Forsknings- og vækstperspektiverne for Danmark baseret på registerdataog biobankenv/ Sektordirektør Mads MelbyeKl. 15.10 STARS* - samarbejde om at realisere potentialet i danske sundhedsdataog sikre datasikkerhed og tryghedv/ Formand Helle Ulrichsenkl. 15.30 Yderligere spørgsmål og drøftelserKl.15.40 Rundvisning på Danmarks Nationale BiobankKl.15.55 Afrunding v/ minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup – iBiobankenAlle oplæg vil blive tilrettelagt sådan, at der er tid til udvalgenes spørgsmålundervejs.
Input fra udvalgeneDet er noteret, at udvalgene har ønsket en præsentation og drøftelse afnedenstående, hvilket vil indgå i ovenstående program:SUUDrøftelse af sundhedsdata:----hvorfor skal det ligge hos SSI og ikke hos Danmarks Statistikhvilken sikkerhed har vi for at data ikke bliver misbrugthvordan kan vi selv sige fra oghvem har ansvaret for at data bliver brugt korrekt.
-
FUVil gerne have en kort generel intro til SSI, herunder orientering om register-forsknings opgaven som blev overflyttet til SSI