Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14
FIV Alm.del Bilag 11
Offentligt
1287073_0001.png
1287073_0002.png
1287073_0003.png
Is this email not displaying correctly?View it in your browser.
Ny stor innovationsfond skal løsesamfundsudfordringer og skabearbejdspladserRegeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og DetKonservative Folkeparti er enige om én stor innovationsfond på 1,5 mia. kr. årligt, der skalsikre, at de store investeringer i forskning og udvikling omsættes til konkrete løsninger påsamfundets udfordringer, vækst og job03. oktober 2013
Aftale om Danmarks Innovationsfond - Fonden for strategisk forskning, højteknologi oginnovationInnovationsstrategien 'Danmark - Løsningernes land'
Danmark har fået en ny, slagskraftig innovationsfond 'Danmarks Innovationsfond –Fonden for strategisk forskning, højteknologi og innovation'.Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og DetKonservative Folkeparti er blevet enige om en revision af forsknings- oginnovationssystemet, som skal sikre, at de offentlige investeringer i forskning og udvikling iøget omfang bidrager til løsninger på samfundsudfordringer og til at skabe vækst ogbeskæftigelse.Fonden forventes at få et årligt budget på ca. 1,5 milliarder kroner og etableres ved atsamle Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi ogInnovation i én samlet fond.
Uddannelsesminister Morten Østergaard er meget tilfreds med, at der er bred enighed omaftalen.- Efter længere tids forhandlinger er Regeringen og de øvrige partier nået til enighed omen aftale, der vil fremtidssikre vores forsknings- og innovationssystem. Ved at oprette énsamlet fond bringer vi de mest excellente forskere og innovative virksomheder sammenom den helt centrale opgave at omsætte konkrete samfundsudfordringer oginnovationsbehov til konkrete projekter, partnerskaber og i sidste ende nye løsninger tilgavn for vækst og beskæftigelse i Danmark. Etableringen af den nye fond betyder færrebevilgende organer og et mere enkelt system, og det følger de anbefalinger, der har væretpå området, siger Morten Østergaard.Den nye fond skal i særlig grad understøtte behovet for nye løsninger i danskevirksomheder samt de nye samfundspartnerskaber om innovation, som tagerudgangspunkt i globale samfundsudfordringer og igangsættes fra 2014.Arbejdet i den nye fond skal ske i armslængde fra det politiske system og medudgangspunkt i samfundets og virksomhedernes behov.
Hovedpunkter i aftalen
'Danmarks Innovationsfond – Fonden for strategisk forskning, højteknologi oginnovation' får et årligt budget på cirka 1,5 milliarder kroner og etableres ved ensammenlægning af Det Strategiske Forskningsråd (DSF), Højteknologifonden(HTF) og Rådet for Teknologi og Innovation (RTI).
Fonden får ansvar for udmøntning af bevillinger til forskning, teknologiudvikling oginnovation, der tager udgangspunkt i samfundets og virksomhedernesudfordringer og behov.
Fonden ledes af en uafhængig bestyrelse, der udmønter midler og beslutter,hvordan virkemidlerne fremadrettet skal prioriteres og udformes.GTS-institutter, Innovationsnetværk og Innovationsmiljøer forankres indtil videre iUddannelsesministeriet.Mandatet for Danmarks Forskningspolitisk Råd udvides, så fonden fremadrettetskal rådgive om forskning, teknologiudvikling samt innovation.Indsatsen for vidensamarbejde, herunder tech trans, skal evalueres.Den samlede organisering af forskningen i regi af Danmarks Grundforskningsfondog Det Frie Forskningsråd drøftes på baggrund af evalueringer af de to organer.
For yderligere oplysninger, kontakt:Særlig rådgiver Philip Flores, tlf.: 2237 1745, e-mail:[email protected]Kontorchef Mikkel Leihardt, tlf.: 7231 8015, e-mail:[email protected]Forskningsordfører Mette Reissmann (S), tlf.: 6162 5185Forskningsordfører Jonas Dahl (SF): tlf.: 6162 4615Forskningsordfører Esben Lunde Larsen (V), tlf.: 6162 5175Forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), tlf.: 6162 5159Forskningsordfører Pernille Skipper (EL), tlf.: 6162 5100Forskningsordfører Merete Riisager (LA), tlf.: 6162 5094Forskningsordfører Vivi Kier (K), tlf.: 6162 5380Senest opdateret 03. oktober 2013
Med venlig hilsen Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserCopyright � 2013 Ministeriet for Forskning, Innovation ogVideregående Uddannelser, All rights reserved.Du modtager dette nyhedsbrev fordi du et tilmeldt nyhedsbreve frafivu.dk.

Vores adresse er:

Ministeriet for Forskning, Innovation og VideregåendeUddannelserSlotsholmsgade 10København K 1216DenmarkAdd us to your address bookunsubscribe from this list|update subscription preferences