By- og Boligudvalget 2013-14
BYB Alm.del Bilag 1
Offentligt
1285567_0001.png

MINISTEREN FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER

Lov om sommerhuse på fremmed grund (Okt I)

Lovforslaget vedrører reglerne om lejeforholdet om sommerhuse på fremmed grund, herunder reglerne omlejefastsættelse og opsigelse.

Ændring af lov om almene boliger mv. (Ny identifikation af ghettoområder og videregivelse af

oplysninger om lejere) (Okt II)

Lovforslaget indebærer, at de gældende kriterier for ghettoområder suppleres med to nye kriteriervedrørende henholdsvis uddannelse og indkomst. Forslaget vedrører endvidere øgede muligheder for atudveksle og videregive oplysninger om lejere. Forslaget følger op på den politiske aftale om nye kriterier forsærligt udsatte boligområder mellem regeringen, LA og KF fra juni 2013.

Ændring af lov om leje med flere love (Energisparepakke) (Nov II)

Forslaget er en genfremsættelse af L 109 fra folketingsåret 2012/13 med enkelte ændringer bl.a. påbaggrund af fornyede politiske drøftelser om forslaget.

Ændring af lov om almene boliger mv. (Ommærkning til ungdomsboliger, ungdomsboligbidrag

til store ommærkede ungdomsboliger, forlængelse af særordning for 4. maj kollegier) (Nov II)

Lovforslaget indebærer, at der åbnes mulighed for at ommærke almene familie- og ældreboliger med enstørrelse på mellem 50-65 m2 til almene ungdomsboliger. Endvidere foreslås det, at de dyreste af disseommærkede boliger kan modtage tilsagn om et ungdomsboligbidrag. Endelige forslås en særordning for 4.maj kollegierne forlænget fra 2015 til 2025.

Ændring af lov om leje og lov om midlertidig boligregulering (Forenkling og modernisering af

lejelovgivningen, beskyttelse mod urimeligt høje istandsættelseskrav ved fraflytning mv.) (Jan II)

Lovforslaget vedrører en forenkling og modernisering af lejelovgivningen især reglerne om varsling aflejeforhøjelser og reglerne om vedligeholdelse samt en udmøntning af regeringsgrundlagets bemærkningerom bedre beskyttelse mod urimeligt høje istandsættelsesregninger ved fraflytning. Forslaget omfatterendvidere elementer fra udlejer- og lejerorganisationernes såkaldte enighedsliste.

Ændring af lov om friplejeboliger (Revision) (Mar II)

Lovforslaget forventes at indebære en række ændringer af lov om friplejeboliger på baggrund af enevaluering af loven.