Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14
BUU Alm.del Bilag 33
Offentligt
1294389_0001.png
København, september 2013Det Danske Suzuki InstitutSkolevej 32820 GentofteTil FolketingetHøringssvar – folkeskolereformBestyrelsen ved Det Danske Suzuki Institut ønsker hermed at foreslå en ændring iforslag om lov om ændring af folkeskoleloven.Ændringen vedrører lovforslagets paragraf 69. Den foreslåede ændring er markeretmed rødt i nedenstående.

69.

I§ 33indsættes efter stk. 7 somstk. 8 og 9:»Stk.8.Efter anmodning fra forældrene, jf. § 54, kan skolens leder tillade, at en elev på 7.-9.klassetrin delvist opfylder sin undervisningspligt ved at deltage i undervisning i fag inden forfolkeskolens fagrække i den kommunale ungdomsskole.Stk. 9.Efter anmodning fra forældrene, jf. § 54, kan skolens leder tillade, at en elev i begrænsetomfang opfylder sin undervisningspligt ved at deltage i undervisning i den kommunalemusikskole,i en anerkendt privat musikskole,eller ved eliteidrætsudøvelse i en idrætsforening.«
Bestyrelsen for Det Danske Suzuki Institut ønsker at gøre Folketinget opmærksom påden rolle, den private musikundervisning spiller for det professionelle musikmiljø iDanmark, og særligt for uddannelsen af klassiske musikere i Danmark.Det Danske Suzuki Institut er en privat musikskole der tilbyder instrumentalunder-visning (strygere og klaver), undervisning i sammenspil samt hørelæreundervisning tilbørn og unge i alderen 3-17 år. Instituttet har for tiden ca. 270 elever. Instituttetmodtager driftstilskud fra Statens Kunstråds Musikudvalg i overensstemmelse med enfire-årig rammeaftale indgået i 2012.En lang række førende danske orkestermusikere og solister har gennem årene modtagetderes første instrumentalundervisning på Det Danske Suzuki Institut, og i det klassiskemusikmiljø i Danmark er instituttets betydning som fødekæde for uddannelsen afprofessionelle musikere almindeligt anerkendt.Det værdifulde arbejde som Det Danske Suzuki Institut udfører, er helt afhængigt af aten stor del af undervisningen kan foregå i eftermiddagstimerne, dvs. i nogle af de timersom folkeskolereformen vil lægge beslag på. Bestyrelsen skal derfor indtrængendeanmode Folketinget om at ændre lovforslaget så private musikskoler sidestilles medkommunale musikskoler.På vegne af bestyrelsen for Det Danske Suzuki InstitutLars Grunth (formand)