Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14
BUU Alm.del Bilag 143
Offentligt
1356367_0001.png
1356367_0002.png
FYSIKKinesisk0.kl.
Køge Private RealskoleUndervisningsministerChristine Antorini.Ølby Center 50 • 4600 KøgeTelefon +45 56 63 63 93• fax 56 63 62 93Mobil 40 91 55 00 • Priv.tlf. 56 14 07 70www.koege-realskole.dk[email protected]50 m til bus og S-tog10. klasse
FysikKemi0. kl.
Tysk0. kl.
Køge den 7. april 2014.
Emne: Forespørgsel omkring en tilsyneladende administrativ ændring af eksamensregel forselvstuderende.Kære Undervisningsminister Christine Antorini.Grundskolens klasser med særlige forudsætninger ved det nye gymnasium ved Køge PrivateRealskole, har i en række år haft 7.klasse til 1. g´s c-prøve i matematik 8.klasse til 2. g´ s b-prøveligeledes i matematik; generelt med stor succes. Elevernes resultater overgik ofte de øvrigegymnasieskolers eksamensresultater.I forbindelse med oprettelsen af det nye gymnasium ved Køge Private Realskole, har vi fraUndervisningsministeriet, fået besked på, ved kontorchef Anne Grethe Larsen, at noget sådantikke må fortsætte.Bestyrelsen og undertegnede finder det ærgerligt. De af vore tidligere elever, der efter 9. klasse ertaget udenlands på dygtige skoler, melder tilbage, hvor stor en tilfredsstillelse det er at stå stærkt isciencefagene..Vore dygtigste elever er hver sommer på Leicester University GB, som den eneste skole uden forGB.Da vi startede for år tilbage, var englænderne langt dygtigere end os, men nu er vores elever langtde dygtigste.Vores elever har således færdigheder i stof de ikke må eksamineres i.Jeg vil gerne give mine elever de muligheder, som min søn har haft.Min søn Kaare startede således på Københavns Universitet som 14 årig i fagene matematik, fysikog kemi med speciel tilladelse fra daværende Undervisningsminister Bertel Haarder.Kaare sluttede universitetet (efter nogle år i Frankrig) som cand. jur. og HA.Kaare er nu salgschef for halvdelen af bryggeriet Carlsbergs Regioner i Kina som 35 årig.Vores skole: Køge Private Realskole bruger mange penge på at sende elever til A.P.MøllersScience Center; dygtige elever fra 8. klassene på forfatterskole i England og nu også til storeinternationale sciencekonkurrencer i Kina.Kunne det ikke være en lige så god ide, at lægge et lige så stort og seriøst fokus på talentudviklinginden for sciencefagene, som inden for idræt?

CIRIUSPRISEN DANMARK

- for undervisning af særligkreativ og nyskabende karakter.Engelsk fra børnehaveklasse
Kære fru Christine Antorini: Hvorfor er man begyndt at sige nej, hvor man før sagde ja?Jeg ved, at der ligger et problem i en udtalt svag faglig uddannelse af folkeskolelærerne, men såmå vi som hos os, bruge magistergruppen.Jeg glæder mig til ministerens svar, og jeg håber, at de elever, der er egnede, med din hjælp kan fålov at gå til 3 g´ s a-prøve i matematik i år.
Med venlig hilsen
Knud Erik Behrensrektor

CIRIUSPRISEN DANMARK

- for undervisning af særligkreativ og nyskabende karakter.Engelsk fra børnehaveklasse