Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del Bilag 73
Offentligt
1302863_0001.png
1302863_0002.png
Til medlemmer af Beskæftigelsesudvalget
Landskronagade 332100 København ØTel +45 72 20 85 72Fax +45 72 20 85 85[email protected]www.amr.dkDato 19. november 2013Ref. bsbJ.nr. 21. november 2013Mail [email protected]
Invitation til besøg på DM i Skills 2014 - fredag den 24. januar 2014I januar 2014 løber DM i Skills 2014 af stabelen i Ålborg, hvor flere hundrede erhvervsskole-elever dyster om at blive danmarksmester indenfor de forskellige håndværk. Samtidig fårfolkeskoleeleverne lejlighed til at opleve praktiske eksempler på de forskellige erhvervsud-dannelser og dermed en levende studievejledning. På DM i Skills er der også fokus på ar-bejdsmiljø. For erhvervsskoleområdet kan et vedvarende fokus på de unges arbejdsmiljømedvirke til at fastholde de unge i uddannelserne og gøre dem arbejdsmarkedsparate, så depå sigt får fodfæste på arbejdsmarkedet.Arbejdsmiljørådet vil gerne invitere jer til at besøge DM i Skills fredag den 24. januar 2014 kl.9 – 11 i Gigantium i Ålborg. Vi har også inviteret beskæftigelsesministeren.Her får I god mulighed for at komme i direkte dialog med de unge fra erhvervsskolerne ogfolkeskolens afgangsklasser og tale med dem om deres arbejdsmiljø og deres syn på er-hvervsuddannelserne og se forskellige praktiske eksempler på lærlinge i aktion i deres er-hvervsuddannelse.I Arbejdsmiljørådet har vi fokus på børn og unges arbejdsmiljø og at det er vigtigt at få ar-bejdsmiljøet integreret i uddannelserne. Børn og unge er den arbejdskraft, fremtidens ar-bejdsmarked skal bygge på. Det er en særlig sårbar målgruppe med brug for indsatser, derforebygger, at de kommer til skade, når de kommer ud på arbejdsmarkedet.Derfor sætter Arbejdsmiljørådet sammen med en række Branchearbejdsmiljøråd og Viden-center for Arbejdsmiljø fokus på de unges arbejdsmiljø i en fælles stand på DM i Skills ”AR-BEJDSMILJØBAREN”. Her får vi en direkte dialog med målgruppen – de unge fra erhvervs-skoler og fra folkeskolernes afgangsklasser. På standen bliver de unge inviteret til at udfyldeen "tipskupon" med arbejdsmiljøspørgsmål, der så udløser en gratis sodavandsdrink i Ar-bejdsmiljøbaren.ProgramskitseMorgenmad med kort intro til DM i Skills og arbejdsmiljø.Rundtur og dialog med unge lærlinge på udvalgte bygge- og anlægsfag hvor BAR Byg-ge- & Anlæg viser eksempler på, hvordan godt arbejdsmiljø præmieres med arbejdsmil-jøpriser indenfor de bygge- og anlægsfag, der er med på DM i Skills. Fokus er, at et godthåndværk altid hænger sammen med et godt arbejdsmiljø.
Side 1/2
Rundgang med forevisning af eksempler på lærlingenes kunnen i udvalgte brancher (fxbager/konditor, frisører, sosu-assistenter)Hæng ud med de unge i ARBEJDSMILJØBAREN.
LO’s næstformand Lizette Risgaard, DA’s arbejdsmiljøchef Karoline Klaksvig og Arbejdsmil-jørådets formand Lisbeth Lollike vil være værter for besøget på DM i Skills 2014.Vi er i dialog med sekretariatet for DM i Skills om mediedækning af jeres besøg.TilmeldingI kan tilmelde jer besøget til Inge Cordtz via mail ([email protected]) eller telefon 7220 8572 se-nest fredag den 20. december.
Med venlig hilsen
Lisbeth Lollike
Side 2/2