Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del Bilag 61
Offentligt
1298772_0001.png
1298772_0002.png
VandscootereKulturelt SamrådDet sker iHaderslevEliteidrætFor foreningerFritidSvømmehallerBadestrandeVandscootereVindermadKort over kystlinjenIdrætKulturTilladelse tiloffentligtarrangement300 meter fra kystenNår du sejler med vandscooter, skal det foregå i en afstand af 300 meter frakysten. Transport til 300 meter-zonen skal foregå vinkelret på kysten med enhastighed på højst 5 knob (9,3 km/t).Regler for vandscootereReglerne for brug af vandscootere fremgår af "vandscooterbekendtgørelsen".Se kort over kystlinjen med markering af Natura 2000-område.En stor del af kommunens kystlinje ligger inden for Natura 2000-områdenr. 112Lillebælt.På kortet kan du se udbredelsen af Natura 2000-området, samtse hvor sejlads med vandscooter er tilladt. Haderslev Fjord er så smal, atvandscootersejlads ikke er mulig her.Det er tilladt at sejle med vandscooter på strækningerne fra Sønderballe Strandtil Hejsager Strand samt fra Halk Hoved til Halk Strand. Der er forbud modsejlads i internationale naturbeskyttelsesområder (Natura2000-områder)samt ivildtreservater og fredede områder.Du kan sejle med vandscootere ved en del af kysten i HaderslevKommune. Du må dog ikke sejle i fjorden og i internationalenaturbeskyttelsesområder (Natura 2000-områder). Læs derfor reglernefor vandscootere, inden du tager en tur på vandet.
Kort over kystlinjen300 meter fra kystenRegler for vandscootere
Hvis du overtræder reglerne for sejlads med vandscootere, kan du straffes medbøde. Kommunen er tilsynsmyndighed efter lovgivningen, og politiet håndhæverlovovertrædelser.
Hvis du oplever gener fra vandscootersejlads, kan du give besked til entenkommunen eller politiet.
Ud over ovenstående regler skal du også være opmærksom påpolitietsreglement for sejlads med motorbåde mv.i Syd- og SønderjyllandsPolitikreds, som også omfatter sejlads med vandscootere.