Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del Bilag 54
Offentligt
Forældreforeningen
VI HARMISTET ET BARN
Forældreforeningen
VI HAR MISTET ET BARNEr en landsdækkende forening, som blev oprettet i 1985 på initiativ af to for-ældrepar, der kort forinden selv havde mistet deres barn.Formålet med foreningen er bl.a. at formidle kontakt mellem forældre, derhar mistet et barn uanset dødsårsag eller alder, at oprette selvhjælpsgrupperrundt om i landet, samt støtte og vejlede forældre og pårørende.Arbejdet i foreningen er bygget op omkring frivillige og ulønnede kontakt-personer, som alle er familier, der selv har mistet et barn, men som har gen-nemlevet smerten/sorgen, og har det fornødne overskud at give af til andre.Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN udøver oplysende virksom-hed både inden for foreningen og udadtil til relevante faggrupper og myn-digheder herunder hospitaler, politi, socialrådgivere og psykologer.
At miste et barnEr den største sorg, der kan overgå os som forældre.Denne sorg er svær at bære, den efterlader stærke følelser som magtesløs-hed, håbløshed, tomhed, sorg, savn og vrede. Det er svært for andre, derikke har oplevet at miste et barn, at forstå og acceptere vore følelser – og detkan på længere sigt medføre et yderligere tab for os.Når man mister et barn, kan det udløse en krise og sorg, der er så intens, atdet er svært at tro på, at nogen har oplevet noget tilsvarende før. Krisen erofte skræmmende, både for den der oplever den, og for de pårørende der sertil.Nogle forældre mister for en tid kontrollen over deres følelser og bristerpludselig i gråd eller bliver vrede. Denne mangel på selvkontrol kan væreforuroligende og får én til at overveje, om man er ved at blive sindssyg.
Forældre kan ofte føle, at de ikke længere er på bølgelængde på det tids-punkt, hvor de naturligt håbede at kunne være til stor hjælp for hinanden. Visørger ikke ens, vi er forskellige som mennesker også i sorgen. Man vil aldrigglemme sit barn, men der er tidspunkter, hvor man trænger til at tænke pånoget andet end sit tab og sin sorg.Sorgen og savnet efter et mistet barn vil altid findes, men man kan lære atleve med det – trods alt.
Brug for hjælp og støtteEr utrolig vigtig for os forældre, der mister et barn.Et er at man har brug for professionel hjælp fra sin læge eller psykolog –men man har også et stort behov for at mødes og tale med andre forældre isamme situationDet er vigtigt, at andre forældre kan sige: “De følelser og tanker kender vigodt selv”. Man får bekræftet at de forskellige barske reaktioner, oplevelser,tanker og følelser, man gennemlever, hører med til sorgen og er helt natur-lige.Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN bestræber sig på at opretteselvhjælpsgrupper overalt i landet. Selvhjælpsgrupperne bliver ledet af én afforeningens kontaktpersoner.Hvis I ringer eller mailer til foreningen, vil vi være behjælpelig med at findeen kontaktperson i jeres område.
ForældreforeningenVI HAR MISTET ET BARNv/ Mariann BechgaardMunkehøjvænge 93520 FarumTlf. 44 95 15 48[email protected]www.mistetbarn.net