Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del Bilag 225
Offentligt
1362620_0001.png
1362620_0002.png
Grønt kompetenceløft med fokus på omstilling
Omstillingsagent – for dig der vil hjælpe den grønne omstilling på vej Styrk dine evner til at arbejde med grønne forandringsprocesser ud fra et helhedsorienteret syn på bæredygtighed.
Hjælp den grønne omstilling på vej! I alle lag af samfundet kaldes der på bæredygtighed. Det er gået op for mange, at der er brug for fundamentale forandringer, der tager hensyn til klima, naturens ressourcer og biodiversitet. Mange steder begynder nye former for økonomisk, økologisk og social ansvarlighed at komme i fokus. Både individer, fællesskaber, virksomheder og kommuner står overfor store udfordringer, når der skal omstilles til bæredygtige samfund. Som deltager på Omstillingsagent er du med til at hjælpe den grønne omstilling på vej. Samtidig får du et grønt kompetenceløft og et personligt netværk der vil styrke dig i jobsøgning og jobskabelse.
I undervisning og projekter arbejdes der med de udfordringer vi som individer, fællesskaber og samfund møder i grønne omstillingsprocesser. Et helhedsorienteret syn på bæredygtighed, illustreret ved bæredygtighedshjulet (næste side) er styrende for undervisningens tilrettelæggelse. ”Kursets positive ånd og begejstring er det mest værdifulde for mig. Jeg glæder mig til at gå på opdagelse i de mange materialer vi har liggende i dropbox.” Jannie Olsen, laborant, agronom, ph.d. ”Tusind tak for de fodaftryk af passion, stædighed, vedholdenhed, kompetencer, sammenhæng, rummelighed og varme som I har sat i mig .” Pernille Glensbo Uglebjerg, pædagog. ”En masse gode kontakter til mennesker der har hænder og hjerte i den grønne omstilling.” Dorte Lykke Holm, afspændingspæd. og council guide.
Nyskabende og praksisorienteret kursus
Omstillingsagent er et praksisnært 6-·‐ugers hvor du i teori og praksis arbejder med at igangsætte og håndtere bæredygtige forandringsprocesser.
Seks ugers selvvalgt kursus for ledige
Grønt kompetenceløft med fokus på omstillingPRAKTISKE OPLYSNINGER KURSER I 2014: 19. maj til 24. juni. Kursussted: Prags Boulevard, 2300 S. Pris: Kurset koster 21.600 kr. Hvis du har godkendelse fra din a-·‐kasse eller dit jobcenter, er deltagelsen gratis for dig. Tilmeldingsfrist: Fredag d. 9. maj 2014 Kursusudbyder: Klima & Beskæftigelse i samarbejde med UC Syddanmark. Informationsmøder: Se på www.omstillingsagent.dk. Spørgsmål og svar: Kontakt Ditlev Nissen på telefon 30 48 49 21 eller e-·‐mail: [email protected] Bæredygtighedshjulet er kursets curriculum.
KURSER I EFTERÅRET 2014: 1. september til 10. oktober
Det får du ud af kurset Viden og indsigt i et helhedsorienteret syn på bæredygtighed. Erfaring i at designe og arbejde med et konkret omstillingsprojekt i lokalsamfundet, en virksomhed eller organisation. Adgang til et netværk af omstillingsaktører og erfarne ildsjæle. Indsigt i individuelle, kollektive og samfundsmæssige omstillingsprocesser. Indsigt i personligt og kollektivt lederskab og samarbejdsprocesser. Mulighed for at arbejde med din personlige omstillingsproces, dine drivkræfter og bremseklodser, og træne dine sociale kompetencer i forhold til at indgå i anerkendende samarbejdsrelationer.
UNDERVISERE Ditlev Nissen: Demokrati-·‐ og konflikt-·‐konsulent i Involvering.Nu. Formand for Landsforeningen for Økosamfund. Uddannet tømrer og lærer. Thorleif Jeppesen: Udviklingskonsulent. Formand for Foreningen for Sociale Innovation. Uddannet m iljø-·‐planlægger fra RUC. Gæstelærere: Praktikere og ildsjæle fra kommune, virksomheder og civilsamfund der har en bæredygtig praksis.
Undervisningsform Der er som udgangspunkt undervisning tre dage om ugen kl. 9-·‐15. Hvor det er muligt foregår undervisningen ude i felten. En uge bruges til omstillingsdesign der laves i grupper. Det lærte knyttes til egne erfaringer og konkrete projekter. Der arbejdes bevidst med at skabe et tillidsfuldt læringsmiljø hvor der er plads til forskellighed.

Målgruppe Forårets kursuser fokuserer på følgende faggrupper: Pædagoger, Lærere, Ernæring & Sundhed, Jordbrugsakademikere, Naturvejledere, Gartnere, Landmænd og Miljøplanlæggere. Men det afgørende er, at: Du har lyst til at lære nyt om dig selv og din omverden. Du er indstillet på at deltage aktivt i alle kursets læringsaktiviteter. Du er optaget af bæredygtig omstilling på det personlige, job-·‐ og uddannelsesmæssige plan.
”Omstilling handler ikke kun om miljø, men også om en selv. Jeg har lært en del socialt, i forhold til gruppen og mig selv. Men også om matrix landbrug, permakultur, cradle 2 cradle, m.m. Sophie Labeau, b.sc. i miljøteknologi.
”Helstøbt kursus med dynamisk veksel-·‐virkning mellem oplæg, øvelser, oplevelser, ekskursioner, inspiration, viden, deling og fokus på bæredygtig-·‐hedshjulets fire dimensioner.” Iben Lund, antropolog, coach, journalist.
Seks ugers selvvalgt kursus for ledige