L 53 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige andre love.

(Reform af førtidspension og fleksjob, herunder indførelse af ressourceforløb, rehabiliteringsteam, fleksløntilskud m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 130

Der anmodes om teknisk bistand til udarbejdelse af ændringsforslag med følgende indhold: Til § 1, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Nr. 53. Vedrørende overskriften og §§ 114 og 115 Her stilles tre ændringsforslag der afstemmes i nævnte rækkefølge: a) Paragrafferne ændres således at der både skal indbetales bidrag til arbejdsmarkedspension og ATP. Indholdet skal være, at der skal indbetales pensionsbidrag af fleksløntilskuddet. Bidraget skal indbetales til den samme pensionskasse, som bidraget fra arbejdslønnen i fleksjobbet indbetales til. Bidraget skal fastsættes med de samme procentsatser, som er gældende for det pågældende overenskomstområde. Personen i fleksjobbet indbetaler 1/3 af det samlede bidrag og staten indbetaler 2/3 af det samlede bidrag. Herudover skal der indbetales ATP-bidrag efter de almindelige regler, som følger af § 15 i lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension. b) Pensionsindbetaling indgår ikke i beregningen af løntilskuddet. c) Forhandlet pensionsindbetaling udover det overenskomstfastsatte indgår ikke i beregningen af løntilskuddet. Vedrørende ATP ønskes et særligt ændringsforslag til den nævnte paragraf, som siger, at der – uanset behandlingen af ovenstående ændringsforslag siger, at der skal indbetales ATP bidrag efter de almindelige regler som følger af § 15 om Arbejdsmarkedets Tillægspension.
Dato: 03-12-2012
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 03-12-2012
Modtaget: 03-12-2012
Omdelt: 03-12-2012

Spm. om tekniskbistand til udarbejdelse af ændringsforslag, til beskæftigelsesministeren

Spørgsmål 130 på L 53 (pdf-version)
Html-version