Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 34
Offentligt
1178772_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. november 2012Sagsnr.: 17788Dok.nr.: 460810
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 26. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 10 til L 34, som hermed besvares.

Spørgsmål 10:

”På hvilken baggrund er det, at ministeren oplyser, at statsforvaltningernes opgaver ved-rørende jordbrugsanalyser primært er drift af en IT-løsning? Af statsforvaltningerneshøringssvar fremstår opgaven som værende noget mere omfattende end drift. Er stats-forvaltningerne blevet bedt oplyse, hvor stor en del, der er hhv. udvikling, udarbejdelseaf kort og validering af data, og hvor stor en del der er drift?”

Svar:

Statsforvaltningernes opgave vedrørende jordbrugsanalyserne er især at stille data tilrådighed for kommunerne. Der er tale om data, som de enkelte kommunalbestyrelserskal bruge som grundlag for udarbejdelsen af den endelige jordbrugsanalyse for kom-munen. Denne opgave overtog statsforvaltningerne fra de daværende amter ved struk-turreformen i 2007. Statsforvaltningerne besluttede i forbindelse hermed, at arbejdetmed jordbrugsanalyserne fremover skulle varetages af Statsforvaltningen Nordjylland.Statsforvaltningens arbejde har også omfattet det grundlæggende arbejde med at udvikleet nyt it-system ”www.jordbrugsanalyser.dk”. Systemet er senest blevet opdateret i2011. Det er på den baggrund NaturErhvervstyrelsen har vurderet, at arbejdet primærtbestår i drift af it-systemet og fortsat vil være det, herunder tilvejebringelse og bear-bejdning af data til brug for jordbrugsanalyserne.Statsforvaltningen Nordjylland er derfor ikke bedt om oplysninger om fordelingen mel-lem udvikling, udarbejdelse af kort og validering af data, og hvor stor en del der er drift.
Mette Gjerskov/ Erik Nielsen