Kulturudvalget 2012-13
L 117
Offentligt
1215919_0001.png
1215919_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
15. februar 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 28. januar 2012, efter ønske fra Jørgen Arbo-Bæhr(EL), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 1 (Lov nr. 117), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Når Anti Doping Danmark videregiver oplysninger om en dopingsanktioneret til et(privat) motions- eller fitnesscenter, hvordan kan man så sikre, at oplysningerne ikkegår videre til andre?

Svar:

I forbindelse med oprettelse og førelse af det foreslåede register vil Anti Doping Dan-mark være underlagt de generelle regler om behandlingssikkerhed i persondatalovens §41 og 42 samt bekendtgørelsen om sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af person-oplysninger, som behandles for den offentlige forvaltning. Det betyder, at Anti DopingDanmark skal træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltnin-ger mod, at oplysninger ikke kommer til kendskab for uvedkommende, misbruges eller iøvrigt behandles i strid med persondataloven. Tilsvarende gælder for de private moti-ons- og fitnesscentres behandling af oplysninger fra registeret.Endvidere fremgår det af lovforslagets § 9 b, stk. 3, at de parter, som har adgang til op-lysninger via registeret er underlagt tavshedspligt med hensyn til de pågældende op-lysninger.Det foreslåede register er i praksis tænkt at fungere således, at et motions- og fitness-center eller en idrætsforening kan indtaste et CPR-nummer i systemet, og på den bag-grund få oplyst, om den pågældende er idømt en dopingsanktion samt i bekræftendefald, hvornår denne sanktion udløber. For netop at sikre, at oplysningerne på skærmenikke kan printes ud og misbruges, vil selve CPR-nummeret ikke fremgå af skærmbille-det.Endelig vil der i bekendtgørelsen om fremme af dopingfri idræt blive indsat en ny be-stemmelse om, at Anti Doping Danmark skal fastsætte standardvilkår for brug af hånd-tering af oplysninger, herunder vilkår om at oplysninger kun kan videregives til en af-grænset personkreds inden for det enkelte motions- og fitnesscenter eller den enkelteidrætsforening.
Dok. nr. 1652462
Side 2
Kulturministeriet har i udarbejdelsen af lovforslaget været i dialog med Datatilsynetnetop for at sikre, at de personfølsomme oplysninger i det forslåede register er tilstræk-keligt beskyttet.
Marianne Jelved