Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 44 Bilag 1
Offentligt
1170938_0001.png
1170938_0002.png
LIGESTILLLINGSVURDERINGAF LOVFORSLAGJ.nr. 2012-0007801
Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikringm.v. og lov om aktiv socialpolitik (Suspension afkommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløs-hedsdagpenge og manglende ret til refusion af kon-tanthjælp)
1. og 2. kontor/hen/bst
Myndighed/AfsenderLovens ikrafttrædelsesdatoKontaktpersonTelefonE-mail
Arbejdsmarkedsstyrelsen1. januar 2013Birgitte Staffeldt/Henrik Loop3528 8377/3528 8332[email protected]/[email protected]

Baggrund for loven

Lovforslaget udmønter dele af aftalen om kommunernes økonomi for 2013 indgåetmellem regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folke-parti) og KL.Regeringen og KL er enige om en 2-årig suspension af reglerne om 100 pct. kom-munal finansiering af udgifterne til arbejdsløshedsdagpenge og kontanthjælp, hvistilbud om aktivering og samtaler ikke gennemføres rettidigt (strafrefusion).

Lovforslagets formål

Lovforslaget udmønter ovennævnte del af aftalen om kommunernes økonomi for2013 og indeholder følgende to elementer:Suspension af reglerne om kommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløs-hedsdagpenge, når tilbud ikke er givet til tiden.Suspension af reglerne om kommunernes manglende ret til refusion af udgifter-ne til kontanthjælp, når tilbud ikke er givet til tiden.Suspensionen gælder for årene 2013 og 2014.

Den primære målgruppe for lovforslaget

Lovforslaget retter sig mod kommunerne i de situationer, hvor en kommune skalfinansiere 100 pct. af udgifterne til arbejdsløshedsdagpenge, når tilbud ikke er givettil tiden eller situationer, hvor kommunerne ikke har ret til refusion af udgifterne tilkontanthjælp, når tilbud ikke er givet til tiden.Lovforslaget er således ikke rette mod borgerne.

De sekundære målgrupper for lovforslaget

Ingen.

Samlet vurdering

Lovforslaget er i forhold til målgruppen kønsneutralt.Baggrunden for konklusionen er, at lovforslaget alene retter sig mod kommunernes(med)finansiering af udgifterne til arbejdsløshedsdagpenge og kontanthjælp og hardermed ikke betydning for rettigheder til kvinder og mænd. Lovforslaget skønnesderfor ikke at påvirke de strukturer, der i dag stiller mænd og kvinder forskelligt.Det skønnes derfor, at det ikke vil være nødvendigt at gennemføre en egentlig vur-dering af de ligestillingsmæssige konsekvenser af lovforslaget.
2