Vi vil jo i Socialdemokratiet og i regeringspartierne generelt gerne have en modernisering af den offentlige sektor.
Vi kunne faktisk godt tænke os at prøve at arbejde lidt mere med begreber som frihed til den enkelte medarbejder, til det enkelte kommunalbestyrelsesmedlem, mere tillid og mere fokus på, at man kan træffe beslutninger ud fra de lokale forhold, som gør sig gældende i den enkelte kommune eller i den enkelte region.
Det er derfor, vi har samlet en lille buket af en masse gode forslag i det lovforslag, der bliver behandlet i dag.
Jeg vil plukke et par af blomsterne ud, som jeg synes skal fremhæves.
Den første er muligheden for, at man nu lokalt kan vederlægge næstformænd i udvalgene.
Det er ikke en mulighed, man har i dag i kommunerne, men muligheden giver jo plads til, at man lokalt kan træffe beslutning om at indrette sine udvalg på den måde, der er mest hensigtsmæssig for den enkelte kommune.
Det er også en mulighed, der vil blive gældende for de regioner, der benytter sig af den mulighed, vi har givet regionerne tidligere, nemlig at søge dispensation til at lave et decideret udvalgsstyre i den enkelte region.
Derudover giver vi mulighed for, at man lokalt også kan træffe beslutning om, hvordan man vil fastsætte diæter til valgbestyrelser og tilforordnede i forbindelse med valg.
Det er igen en ting, der har været styret fra Christiansborg, og hvor vi nu gerne vil give friheden til kommunerne og til de lokale politikere til at træffe de beslutninger, som er mest rigtige lokalt.
Men modernisering handler jo ikke kun om medarbejderne og politikerne; det handler selvfølgelig også om borgerne.
Derfor er en del af moderniseringen, som vi lancerer med det lovforslag her, også rettet mod borgerne.
Det er rettet mod kvalitet og mod sikkerhed, særlig i forbindelse med valghandlingerne.
Vi giver borgerne bedre kvalitet ved brevafstemning, hvor der bliver givet mulighed for, at der kan sættes en senere frist for, hvornår man skal have ansøgt om at få lov at brevstemme i sit eget hjem.
Det giver en bedre fleksibilitet, det giver en bedre kvalitet i afstemningen for borgeren.
Så tager vi den praksis, som måske nok er gældende, og skriver den ind i loven, nemlig at enhver borger, uanset hvor i landet man måtte befinde sig, har mulighed for at afgive brevstemme uden et krav om, at man skal dokumentere, at man har været forhindret i at stemme.
Så man får mulighed for at kunne stemme i enhver kommune.
Det er altså ikke sådan, at man kan stemme i enhver kommune, men man kan afgive sin stemme i enhver kommune.
Til sidst vil jeg sige, at vi selvfølgelig også med lovforslaget sikrer, som det fremgår, en øget grad af sikkerhed omkring valghandlingen.
Efter det seneste folketingsvalg så vi beretninger om steder, hvor valghandlingen havde været usikker, hvor der havde været udfordringer med valgkort, der var blevet indgivet én gang, og hvor borgeren, når vedkommende så meldte sig for at stemme, ikke kunne få lov at stemme.
Den sikkerhed bringer vi nu tilbage i valghandlingen ved at stille kravet om, at man skal identificere sig med sin fødselsdato i forbindelse med stemmehandlingen.
Så alt i alt er det her forslag en buket af mange mindre blomster.
Buketten handler om en modernisering af den offentlige sektor.
Det handler om frihed, tillid, øget kvalitet og øget sikkerhed til gavn for både lokale politikere, lokale medarbejdere og borgerne i Danmark.
Og derfor kan Socialdemokratiet støtte lovforslaget.