Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 23 Bilag 4
Offentligt
1177730_0001.png
1177730_0002.png
1177730_0003.png
Til lovforslag nr.L 23
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 00. november 2012
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om fødevarer og lov om hold af dyr(Nedlæggelse af Fødevarekontroludvalget og revisionsenheden, bistand til eksporterhverv og udlægning af administration affrivillig mærkningsordning til en privat forening m.v.)[af fødevareministeren (Mette Gjerskov)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 4. oktober 2012 og var til1. behandling den 25. oktober 2012. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Udvalget for Fødeva-rer, Landbrug og Fiskeri.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og fødevareministeren sendte den 13. juli2012 dette udkast til udvalget, jf. FLF alm. del - bilag 333,folketingsåret 2011-12. Den 4. oktober sendte fødevaremini-steren de indkomne høringssvar og et notat herom til udval-get.SpørgsmålUdvalget har stillet 12 spørgsmål til fødevareministerentil skriftlig besvarelse[, som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.
Benny Engelbrecht (S) Bjarne Laustsen (S) Karin Gaardsted (S) Orla Hav (S) Pernille Rosenkrantz-Theil (S)Mette Reissmann (S) Simon Kollerup (S) Camilla Hersom (RV) Sofie Carsten Nielsen (RV) Lotte Rod (RV) Steen Gade (SF)Eigil Andersen (SF) Per Clausen (EL)nfmd.Henning Hyllested (EL) Stine Brix (EL) Erling Bonnesen (V)Thomas Danielsen (V) Henrik Høegh (V) Jacob Jensen (V) Hans Christian Schmidt (V) Jan E. Jørgensen (V)Esben Lunde Larsen (V) Tina Nedergaard (V) René Christensen (DF)fmd.Jørn Dohrmann (DF) Bent Bøgsted (DF)Dennis Flydtkjær (DF) Mette Bock (LA) Lene Espersen (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
DokumentIdJournalnummer
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 23Bilagsnr.123TitelHøringssvar og høringsnotat, fra fødevareministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 23Spm.nr.1TitelSpm. om redegørelse for ministerens overvejelser og argumenter for atindføre nye regler for betaling for bistand til eksporterhvervene, til fø-devareministeren, [og ministerens svar herpå]Spm. om, hvilken praktisk og økonomisk betydning det vil få for er-hvervene, at der indføres nye regler for betaling for bistand til ekspor-terhvervene, til fødevareministeren, [og ministerens svar herpå]Spm. om lovforslagets bemærkninger, hvor der står, at det ingen øko-nomiske og administrative konsekvenser er for erhvervslivet, til føde-vareministeren, [og ministerens svar herpå]Spm. om forventet proveneau m.v., til fødevareministeren, [og mini-sterens svar herpå]Spm. om der blot tale om skat på eksport, til fødevareministeren, [ogministerens svar herpå]Spm. om betaling for bistand til eksport vil fremme eller belaste eks-porten, til fødevareministeren, [og ministerens svar herpå]Spm. om betaling for bistand til eksport vil styrke eller svække dedanske eksporterhvervs konkurrenceevne, til fødevareministeren, [ogministerens svar herpå]Spm. om beskæftigelseseffekten ved indførelse af de nye regler forbetaling for bistand til eksporterhvervene, til fødevareministeren, [ogministerens svar herpå]Spørgsmål om, hvilket signal ministeren synes, at det sender at opkræ-ve betaling på bistand til eksport, til fødevareministeren, [og ministe-rens svar herpå]Spm. om opkrævning af betaling for bistand til eksport vil være imodstrid med regeringens BRIK-strategi, til fødevareministeren, [ogministerens svar herpå]Spm. om forklaring og retfærdiggørelse af nye regler for betaling afbistand til eksport, til fødevareministeren, [og ministerens svar herpå]Spm. om indførelse af nye regler for betaling for bistand til eksportsammenhæng med andre aftaler, reformer eller forlig, f.eks. fødevare-forliget, til fødevareministeren, [og ministerens svar herpå]
2
3
4567
8
9
10
1112