Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
L 227
Offentligt
1258428_0001.png
1258428_0002.png
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg
Dato: 10. juni 2013Enhed: Primær SundhedSagsbeh.: SUMSEBSags nr.: 1302785Dok nr.: 1232470
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg har den 30. maj 2013 stilletfølgende spørgsmål nr. 1 (L 227 – forslag til lov om ændring af sundhedslovenog lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsnet (Ændring aframmerne for almene medicinske ydelser m.v. i praksissektoren, herunderstyrkelse af regionernes planlægnings- og styringsmuligheder, ensartet kvali-tet, systematisk patientinddragelse, erstatningspligt m.v.)). Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Liselott Blixt (DF).Spørgsmål nr. 1:”Det har været fremme, at den OECD-rapport, som ministeren henviser til i sitlovforslag om almen praksis, er bestilt og betalt af ministeriet og Danske Regi-oner. Kan ministeren oplyse prisen?”Svar:OECD er en uafhængig international organisation, hvis mål er at fremme poli-tikker, der sikrer økonomisk fremgang og social velfærd på verdensplan.OECD er ved at gennemføre undersøgelser af kvalitetsindsatsen i sundheds-væsenet i en række lande. I den forbindelse har OECD rettet henvendelse tilDanmark.Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Danske Regioner blev i foråret2012 enige om at takke ja til at få foretaget en undersøgelse af kvalitetsindsat-sen i Danmark af OECD.OECD har indsamlet en lang række materialer som baggrund for rapporten.Derudover har OECD også interviewet en række aktører og eksperter i detdanske sundhedsvæsen:Danske PatienterLægeforeningenDansk SygeplejerådKLInstitut for Kvalitet og Akkreditering i SundhedsvæsenetDansk Selskab for PatientsikkerhedNæstved HospitalKøbenhavns KommuneDanske RegionerRegionernes sundhedsdirektører og de ansvarlige for kvalitets-indsatsen i regionerneRegionernes kliniske kvalitetsudviklingsprogramUdvalgte eksperter:
Side 2
Professor, Statens Institut for Folkesundhed,Knud JueloSeniorrådgiver, Statens Institut for Folkesund-hed, Ola EkholmoDaværende analyse- og forskningschef, KORA,Jes SøgaardoSenior projektleder, KORA, Jakob KjellbergoProfessor og Centerleder, COHERE SyddanskUniversitet, Michael BeckoProfessor, COHERE Syddansk Universitet, Ter-kel ChristiansenoProfessor, COHERE Syddansk Universitet, KjeldMøller PedersenoOverlæge og ekstern lektor, Institut for Folke-sundhedsvidenskab, Københavns Universitet,Anne FrølichPatientombuddetSundhedsstyrelsenStatens Serum InstitutMinisteriet for Sundhed og Forebyggelse
o
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Danske Regioner har medfinan-sieret undersøgelsen, og har hver især bidraget med 50.000 euro.
Med venlig hilsen
Astrid Krag
/
Sven Erik Bukholt