Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13
L 225
Offentligt
1261359_0001.png
1261359_0002.png
Ministeren
Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserFolketingetChristiansborg1240 København K
I brev af 17. juni 2013 har udvalget efter ønske fra Rosa Lund (EL) stillet mig føl-gende spørgsmål:Spørgsmål nr. 34 (L.nr.225)Ministeren bedes oversende udvalget et ændringsforslag til L 225 / L226, der sik-rer, at tilmelding til HF enkeltfag ikke tæller som påbegyndt ungdomsuddannelse.SvarMed lovforslag nr. L 225 foreslås det i § 1, nr. 9, at der i SU-lovens § 13, stk. 2,indsættes en bemyndigelse til ministeren for forskning, innovation og videregåendeuddannelser til at fastsætte regler om, at der højst gives SU til fem påbegyndteungdomsuddannelser. Den nærmere fastsættelse af, hvilke uddannelsesforløb dertæller med som påbegyndt ungdomsuddannelse, foreslås således fastsat i bekendt-gørelse.Af bemærkningerne til den foreslåede bestemmelse i SU-lovens § 13, stk. 2, frem-går det, at det er hensigten, at alle påbegyndte ungdomsuddannelser, der er givetSU til, medregnes. Det betyder, at påbegyndte hf-enkeltfag alene forventes med-regnet i det omfang, den uddannelsessøgende har modtaget SU til uddannelsesfor-løbet. Det følger af SU-reglerne, at der gives SU til uddannelsesforløb bestående afhf-enkeltfag, når uddannelsesforløbet kan afsluttes inden for 23 måneder, og denuddannelsessøgende har mindst 23 ugentlige skemalagte timer. For uddannelsessø-gende, der har barn under 7 år, gælder det dog, at forløbet skal kunne afsluttes in-den for 35 uger og omfatte mindst 17 ugentlige timer. Tilmelding til hf-enkeltfagvil således ikke i alle tilfælde berettige til SU.Hf-enkeltfag anses som en ungdomsuddannelse i forbindelse med SU, da der ertale om undervisning på gymnasialt niveau, der kan sammenstykkes til en samletgymnasial eksamen. Jeg synes derfor, at det er velbegrundet, at SU-berettigende hf-enkeltfag medregnes som en påbegyndt ungdomsuddannelse med SU.
17. juni 2013

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Slotsholmsgade 10PostPostboks 21351015 København KTelefonTelefaxE-postNetstedCVR-nr.3392 97003332 3501[email protected]www.fivu.dk1680 5408
Ref.-nr.
Dokument nr.
Side1/2
Et ændringsforslag, så det ved lov udelukkes, at påbegyndt hf-enkeltfag med SUtæller som en påbegyndt ungdomsuddannelse, følger nedenfor.ÆndringsforslagAf<>,tiltrådt af<>:x)Efter nr. 9 indsættes som nyt nummer:»01.I§ 13indsættes efter stk. 3 som nyt stykke:»Stk. 3.Påbegyndelse af enkeltfagsundervisning på hf- og studentereksamensni-veau medregnes ikke som påbegyndt ungdomsuddannelse, jf. stk. 2, nr. 2.«Stk. 3 og 4 bliver herefter stk. 4 og 5.«[Tilmelding til HF enkeltfag tæller ikke som påbegyndt ungdomsuddannelse]BemærkningerTil nr. xDet følger af den under § 1, nr. 9, foreslåede affattelse af SU-lovens § 13, stk. 2, atministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser kan fastsætteregler om, at der højst gives SU til fem påbegyndte ungdomsuddannelser. Det erumiddelbart hensigten, at alle påbegyndte ungdomsuddannelser, der er givet SU til,medregnes i antallet af påbegyndte uddannelser.Med ændringsforslaget fastslås det, at påbegyndelse af enkeltfagsundervisning påhf- og studentereksamensniveau ikke medregnes som påbegyndt ungdomsuddan-nelse, uanset om der er givet SU til forløbet.Jeg kan ikke støtte ændringsforslaget.

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Med venlig hilsen
Morten Østergaard
Side2/2