Skatteudvalget 2012-13
L 218
Offentligt
J.nr. 13-0066092Den 24. juni 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 218 - Forslag til Lov om ændring afselskabsskatteloven,lovomafgiftaflønsumm.v.,kulbrinteskatteloven og forskellige andre love.(Aftaler om vækstplanDK m.v.– nedsættelse af skattesatsen for selskaber, forhøjelse aflønsumsafgiften for finansielle virksomheder og fastholdelse afselskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 17af 21. juni 2013. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Frank Aaen (EL).
Holger K. Nielsen
/ Jeanette R. Hansen
1/2
Spørgsmål
Ministeren bedes på baggrund af artiklen: "Ny skat rammer mæglere vidtforskelligt" i Berlingske Tidende den 20. juni 2013 oplyse, om der er anledningtil at se på reglerne for lønsumsafgift, herunder om der er mulighed for atunddrage sig betalingen af denne afgift.
Svar
Ved opgørelse af lønsumsafgift skal der først og fremmest foretages envurdering af, om en person fx er ansat, honorarmodtager eller selvstændigterhvervsdrivende, idet det kun er løn (inkl. alle tillæg), der skal medregnes iopgørelsen af lønsumsafgift.Ved den konkrete vurdering lægges vægt på en række kriterier, som fremgår afSKAT´sjuridiske vejledning om lønsumsafgift. Det bemærkes i denforbindelse, at vurderingen af, om en person er ansat i virksomheden, er densamme skattemæssigt og lønsumsafgiftsmæssigt.En partner i en virksomhed anses ikke for at være ansat, hvis dettepartnerskab er reelt.For at partnerskabet anses for reelt, skal partneren fx bæreen væsentlig økonomisk risiko.Det skal dog understreges, at det er afgørende, at partneren ikke ogsåmodtager løn. Hvis en partner således modtager en grundløn samt en andel afoverskuddet, skal grundlønnen indgå i beregningen af lønsumsafgift.Jeg har fået oplyst, at SKAT blandt andetpå baggrund af artiklen i BerlingskeTidende vil være opmærksom på problemstillingen.
2/2