Skatteudvalget 2012-13
L 216 Bilag 25
Offentligt
1263829_0001.png
1263829_0002.png
J.nr. 13-0065808Den 24. juni 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 216 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven ogkildeskatteloven (Genindførelse og udvidelse af BoligJobordningenog udvidelse af ordningen om skattekreditter for forsknings- ogudviklingsaktiviteter).Hermed sendes kommentar til Rejsearbejdere.dk henvendelse af 17. juni 2013(L 216 - bilag 22 og 23).
Holger K. Nielsen
/ Søren Schou
1/2
Rejsearbejdere.dk har i en ny henvendelse til skatteministeren og FolketingetsSkatteudvalg bemærket, at foreningen finder skatteministerens svar om ikkehusstandsrelateret fradrag for malplaceret. Foreningen finder, at problemet letville kunne løses via ændring af SKAT’s systemer.Herudover efterlyser foreningen svar på, hvad det vil koste at udvide ordnin-gen, og hvor stor beskæftigelseseffekten heraf vil være. Foreningen begrunderønsket om udvidelsen af ordningen medstor nedgang i antallet af beskæftigedei bygge- og anlægssektoren.Foreningen bemærker også, at bygge- og anlægssektoren er hårdt ramt af un-fair konkurrence fra de nye EU-lande, og finder, at det er et problem, at derførst skal køres en prøvesag om manglende skiltning på byggepladser.Foreningen finder endelig, at vare- og lastbiler, der benyttes blandet erhvervs-mæssigt og privat også bør have firmanavn og CVR-nr. påklistret.
Hertil bemærkes
Med hensyn til forslaget om, at BoligJobordningen skal gælde pr. hustand ogikke pr. person, vil jeg henvise til min tidligere kommentar til Rejsearbejde-re.dk (L 216 - bilag 16) og gentage, at der p.t. ikke findes administrative syste-mer, der i denne sammenhæng gør det muligt at operere med et husstandsbe-greb.Som jeg også har gjort rede for i min tidligere kommentar til Rejsearbejdere.dkfremføres der fra mange forskellige sider en lang række ønsker og forslag tiludvidelse af de ydelser, som er fradragsberettigede efter BoligJobordningen.De hensyn, der lå bag afgrænsningen af ydelserne dengang, er imidlertiduændrede, og parterne bag delaftalen om Vækstplan DK har valgt at viderefø-re BoligJobordningen med de hidtidige ydelser, som både borgere og virk-somheder kender.Jeg mener derfor fortsat ikke, at forslagene fra Rejsearbejderne.dk giver anled-ning til at ændre afgrænsningen af de ydelser, der er fradragsberettigede efterBoligJobordningen.Med hensyn til foreningens ønske om ændring af reglerne om skiltning påvare- og lastbiler, der benyttes blandet erhvervsmæssigt og privat. henviser jegtil min kommentar til foreningens tidligere henvendelse herom (L 170 - bilag10, FT-samling 2011-12)Med hensyn til manglende skiltning på byggepladser, vil jeg bemærke, at som ialle andre sager vedrørende udmåling af bøder, er det domstolene, der harkompetencen til at fastlægge strafniveauet. Det betyder, at de første sager omovertrædelse af manglende skiltning skal indbringes for domstolene således, atSKAT efterfølgende kan afslutte sagerne administrativt.
2/2