Forslaget angår jo den her person, som af PET er blevet mistænkt for at være til fare for rigets sikkerhed.
Lad mig understrege, at vi ikke ønsker at mistænkeliggøre de 684 personer, der er på lovforslaget.
Vi vil have den person, som PET mistænker for at være til fare for rigets sikkerhed, og som altså kan være terrorist, udskilt fra forslaget.
Vi vil bruge tiden mellem anden- og tredjebehandlingen til at få oplysninger om den pågældende person udleveret og i øvrigt gennemgå sagerne.
Vi mener, at vi har en grundlovssikret ret til at få adgang til alle relevante oplysninger om de pågældende personer, heriblandt også navnet på den person, som er under mistanke for at være til fare for rigets sikkerhed.
Jeg mener, det er en skam og en skændsel, at det er kommet så vidt.
Vi mener slet ikke, at personen skulle have været på lovforslaget, og det er regeringen og regeringen alene, der mistænkeliggør de 684 personer ved at sætte personen på lovforslaget.
Sagen kunne være ordnet i al mindelighed, hvis justitsministeren havde været behjælpelig med at yde os teknisk bistand, så vi kunne få fjernet personen fra lovforslaget.
Det er blevet os nægtet!
Jeg har efter dette klaget til Folketingets Præsidium, og den klage har jeg ikke fået svar på.
Det er et svar, jeg gerne vil have, inden vi kan sige noget til forslaget.
For os er sagen meget alvorlig og af yderst principiel karakter.
For det første er det Folketinget og Folketinget alene, der ifølge grundlovens § 44 tildeler statsborgerskab ved lov.
For det andet bør alle oplysninger om personer, der tildeles statsborgerskab, være tilgængelige, ellers tildeler vi folketingsmedlemmer jo statsborgerskab på et uoplyst grundlag, hvilket må være i direkte strid med grundloven.
Vi vil gerne have svar, vi vil gerne have svar på, hvem det er, PET mistænker for at være til fare for rigets sikkerhed.
I den forbindelse vil vi gerne have en redegørelse for præcedens på området, og det vil sige, om der tidligere har været lignende sager på området.
Det vil vi selvfølgelig også for at få udskilt den potentielle terrorist og få frikendt de 684.
Men det gælder altså også grundloven, for kan en regering mørklægge visse sager om statsborgerskab for folketingsmedlemmer, eller gælder det, at alle folketingsmedlemmer skal kunne kræve aktindsigt ud fra devisen:
Folketinget og Folketinget alene tildeler statsborgerskab?
Vi vil i DF have trukket lovforslaget tilbage til udvalgsbehandling, så vi kan få svar på vores spørgsmål.
Tak.