Transportudvalget 2012-13
L 155
Offentligt
1241563_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
25. april 20132012-3466
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. april 2013 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L 155 - Forslag til lov om ændring af lov om en Cityring og lov omMetroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S. (Afgrening fra City-ringen til Nordhavnen). Af transportminister (Henrik Dam Kristensen (S), somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hylle-sted (EL).

Spørgsmål nr. 3:

Ministeren bedes gøre rede for meromkostningerne ved at anlægge et kryds istedet for et afgreningskammer til Nordhavnen, således at det ved en fremtidiglinjeføring vil være muligt at køre fra Nordhavnen mod syd til Rigshospitalet,Indre Nørrebro og Frederiksberg. I den forbindelse ønskes oplyst, om afgre-ningskammeret til Nordhavnen vil være designet sådan, at det på et seneretidspunkt kan omdannes til et kryds.

Svar:

Jeg har forelagt sagen for Metroselskabet, som oplyser at”Såfremt der skal skabes mulighed for en fremtidig linjeføring, hvor der køresfra Nordhavnen mod syd til bl.a. Rigshospitalet, vil det være nødvendigt at fo-retage en ændring af afgreningskammeret. Kammeret vil i så fald skulle for-længes ca. 85 m mod syd ind under Østersøgade og de tilgrænsende bygninger.Anlæg af det supplerende afgreningskammer vil således indebære, at der skalfjernes ca. 4 ejendomme mellem Østersøgade og Øster Farimagsgade. Endvide-re vil Anlægget af Cityringen blive væsentligt forsinket med deraf følgende eks-traomkostninger, ligesom anlægsomkostningerne forbundet med udvidelsen afafgreningskammeret vil være betydelige.”
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen