Retsudvalget 2012-13
L 15
Offentligt
1180331_0001.png
1180331_0002.png
1180331_0003.png
Lovafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:
19. november 2012Statsrets- og Menneske-retskontoretSagsbeh.: Lasse BojeSagsnr.: 2011-7650-0002Dok.:580413
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 4 vedrørende forslag til lov omændring af lov om behandling af personoplysninger, lov om udgivelsen afen Lovtidende og en Ministerialtidende, lov om hittegods og lov omskyldneres ret til at frigøre sig ved deponering (Overførsel af personoplys-ninger til tredjelande, afskaffelse af Ministerialtidende, bagatelgrænse forpolitiets behandling af hittegods m.v.) (L 15), som Folketingets Retsudvalghar stillet til justitsministeren den 25. oktober 2012. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Karsten Nonbo (V).
Morten Bødskov/Jens Teilberg Søndergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 4 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om be-

handling af personoplysninger, lov om udgivelsen af en Lovtidende og

en Ministerialtidende, lov om hittegods og lov om skyldneres ret til at

frigøre sig ved deponering (Overførsel af personoplysninger til tredje-

lande, afskaffelse af Ministerialtidende, bagatelgrænse for politiets

behandling af hittegods m.v.) (L 15):

”Vil ministeren i tilknytning til spørgsmål 2 oplyse, om derfindes politikredse, som er i gang med at indføre/har indførtelektronisk registrering af hittegods, og vil ministeren og i gi-vet fald da anmode om en beskrivelse af systemet samt en ud-talelse om det evt. kan udbredes til hele landet, således der pået tidspunkt kan forespørges på indleveret hittegods on-line,med det resultat at hittegodset kan spores, hvis det er indleve-ret et vilkårligt sted i landet?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmo-det politikredsene om en udtalelse. Rigspolitiet kan på bag-grund heraf oplyse, at Københavns Politi anvender et system tilelektronisk registrering af hittegods. Systemet skønnes af tek-niske årsager ikke egnet til generel anvendelse i politiet, lige-som systemet ikke skønnes egnet til anvendelse i forbindelsemed en ”on-line” løsning, som beskrevet i spørgsmålet.Hos Østjyllands Politi anvender hittegodsafdelingen på Politi-gården i Aarhus en elektronisk hittegodsprotokol baseret på endatabase i Excel. Den elektroniske hittegodsprotokol kan kunanvendes af en bruger ad gangen, og den er derfor ikke blevetudbredt til at dække hele politikredsen.De øvrige politikredse anvender manuelle hittegodsprotokollertil registrering af hittegods.Rigspolitiet kan endvidere oplyse, at hittegodscykler og -knallerter indføres i et landsdækkende edb-register.Det kan supplerende oplyses, at Rigspolitiet – under inddragel-se af bl.a. Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi –aktuelt overvejer, hvorvidt det er muligt og hensigtsmæssigt atindføre et nyt, moderne system til registrering af genstande. Iden forbindelse forventes der gennemført et pilotprojekt vedrø-rende modernisering af cykelregisteret. Pilotprojektet forventesetableret i løbet af 2013. Evalueringen af pilotprojektet vil2
danne baggrund for beslutning i forhold til mere permanenteløsninger, herunder for så vidt angår registrering af hittegods.”
3