Retsudvalget 2012-13
L 15 Bilag 5
Offentligt
1177452_0001.png
1177452_0002.png
1177452_0003.png
Til lovforslag nr.L 15
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. november 2012
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om behandling af personoplysninger, lov omudgivelsen af en Lovtidende og en Ministerialtidende, lov om hittegods og lovom skyldneres ret til at frigøre sig ved deponering(Overførsel af personoplysninger til tredjelande, afskaffelse af Ministerialtidende, bagatelgrænse for politiets behandling afhittegods m.v.)[af justitsministeren (Morten Bødskov)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 3. oktober 2012 og var til1. behandling den 23. oktober 2012. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Retsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring. Den 3. oktober og den 11. oktober 2012sendte justitsministeren de indkomne høringssvar og et notatherom til udvalget.Spørgsmål[Udvalget har stillet 5 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse, som denne har besvaret. ]Jacob Bjerregaard (S) Julie Skovsby (S) Mogens Jensen (S) Mette Reissmann (S) Ole Hækkerup (S) Rasmus Prehn (S)Jeppe Mikkelsen (RV) Zenia Stampe (RV) Camilla Hersom (RV) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)fmd.Jonas Dahl (SF)Pernille Skipper (EL) Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Henning Hyllested (EL) Doris Jakobsen (SIU) Kim Andersen (V)Preben Bang Henriksen (V) Inger Støjberg (V) Karen Jespersen (V) Jan E. Jørgensen (V) Karsten Lauritzen (V)2. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokku-rin var på tidspunktet for betænkningens afgivelse ikke re-præsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ik-ke adgang til at komme med indstillinger eller politiske ud-talelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
DokumentIdJournalnummer
2
Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF) Dennis Flydtkjær (DF) Pia Adelsteen (DF)Kim Christiansen (DF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Tom Behnke (KF)nfmd.Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 15Bilagsnr.1234TitelHøringssvar og høringsnotat, fra justitsministerenSupplerende høringssvar, fra justitsministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 15Spm.nr.1TitelSpm. om alt hittegods i dag bliver værdisat, eller om det forholder sigsådan, at politiet ikke har ressourcer til at åbne sække o. lign., somborgerne således ikke har mulighed for at få tilbage, til justitsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om det er korrekt, at hittegods fortsat registreres manuelt og så-ledes ikke kan findes ved borgerhenvendelse uden at kontakte samtli-ge hittegodskontorer, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en redegørelse for, at forhøjelsen af gebyr for privates an-meldelser og ansøgninger om tilladelser til Datatilsynet fra 1.000 kr.til 2.000 kr. svarer til de faktiske omkostninger, der er forbundet her-med, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om der findes politikredse, som er i gang med at indføre/har ind-ført elektronisk registrering af hittegods, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvilke typer af oplysninger der typisk kan være tale om, nårdet angives, at der uden tilladelse kan overføres oplysninger til 3. -lan-de og mellem hvilke type firmaer oplysningerne typisk udveksles, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpå
2
3
4
5