Kulturudvalget 2012-13
L 136 Bilag 7
Offentligt
1244024_0001.png
1244024_0002.png

Ændringsforslag

til L 136Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om TV2/DANMARK A/S (Ændrede ”must-carry”-regler, DR’s adgang til sponsorering, de regi-onale TV 2-virksomheders dækningsområder, afskaffelse af radiolicensen og genindfø-relse af forbud mod produktplacering samt ophævelse af finansministerens bemyndigel-se til at sælge aktierne i TV 2/DANMARK A/S m.v. som led i gennemførelse af medieaf-tale for 2012-2014)
Afkulturministeren:Til § 1

1)

I den undernr. 7foreslåede ændring af§ 13,affattesstk. 2således:”Stk.2.Uanset stk. 1 kan programmer, der er sponsoreret af offentlige institutioner,stiftelser, fonde og foreninger m.v. med almennyttige formål, indgå i public service-programvirksomheden efter reglerne i kapitel 11.”[Præcisering af DR’s adgang til sponsorering af public service-programvirksomheden]BemærkningerTil nr. 1Det fremgår af ”Tillægsaftale af 23. november 2012 til medieaftalen for 2012-2014 af 9.oktober 2012 - om DR’s og de regionale TV 2-virksomheders adgang til at modtagesponsortilskud”, at DR ikke har adgang til at modtage sponsortilskud til public service-programvirksomheden fra kommercielle virksomheder. DR kan dog fortsat til publicservice-programvirksomheden modtage sponsortilskud i form af produktsponsorering.Desuden kan DR fortsat til public service-programvirksomheden modtage sponsortil-skud fra offentlige institutioner, almennyttige fonde og velgørende foreninger, stiftelser,institutioner mv.Med ændringsforslaget præciseres på baggrund af de politiske intentioner bag tillægs-aftalen kredsen af sponsorer, der kan yde sponsortilskud i form af kontante pengebeløbtil finansiering af DR’s egen public service-programvirksomhed (”pengesponsorering”).Herved præciseres for så vidt angår fonde og foreninger mv., at DR kan modtage penge-sponsorering fra fonde og foreninger mv., der har almennyttige formål. Med forslaget vilsåledes også patientforeninger, der er uafhængige af medicinalindustrien, og som ikkemodtager bidrag, der kan rejse tvivl om foreningens uafhængighed, fortsat kunne yde
Dok. nr. 1741728
Side 2
sponsortilskud til DR’s programvirksomhed. Tilsvarende kan øvrige foreninger og fondemv. med almennyttige formål såsom Realdania og Bikubenfonden fortsat kunne ydesponsortilskud til programvirksomheden. Sådanne sponsortilskud skal ydes i overens-stemmelse med de generelle krav i radio- og fjernsynsloven og reklamebekendtgørelsen,som sponsorerede programmer skal overholde, herunder krav om, at indholdet og pro-gramsætningen af et sponsoreret program ikke må påvirkes af sponsor på en sådanmåde, at det indvirker på radioforetagendets eller medietjenesteudbyderens ansvar ogredaktionelle selvstændighed, og at et sponsoreret program ikke må tilskynde til afsæt-ning af sponsors eller tredjemands varer eller tjenesteydelser og ikke må promoveredisses varer eller tjenesteydelser.