Der skal ikke være nogen tvivl om, at for Enhedslisten er den aftale, der blev lavet på medieområdet, et godt bevis på, at man godt kan lave brede aftaler med et rigtig, rigtig fornuftigt indhold.
Jeg kan nemlig med sikkerhed i stemmen sige, at der ikke indgår noget i det her lovforslag eller i den aftale, som vi var med til at lave på medieområdet, om radio og tv, som vi ikke betragter som fremskridt.
Det betyder jo ikke, at der ikke godt kunne have været større fremskridt, og at noget ikke kunne have været bedre.
Det må vi jo altid huske at sige, så folk kan genkende os.
Men jeg vil ikke undlade at sige, at vi er tilfredse med de elementer, der indgår.
Vi er selvfølgelig for det første tilfredse med, at ideen om at sælge TV 2 til en eller anden privat kommerciel virksomhed er opgivet.
Jeg tror sådan set, at det vil give TV 2 bedre muligheder for at udvikle en profil, som er langt mere orienteret i retning af at opfylde nogle public service-forpligtelser, end det forsøg, man har haft i de senere år på at udvikle en profil, som er salgbar på det kommercielle marked.
Vi er også meget, meget tilfredse med, at der er sket en rimelig tilførsel af penge til Danmarks Radio, der gør det muligt for Danmarks Radio i større udstrækning at producere programmer med et public service-indhold, der også er målrettet de grupper, som man måske tidligere har haft svært ved at ramme, og de grupper, som tidligere har måttet lide under, at der har været et meget sparsomt public service-tilbud på deres område.
Jeg kan høre på debatten om DR 3, at der er en vis reminiscens fra de gode gamle dage, hvor man havde en tilsvarende debat ved P 3's start.
Det er jo hverken første eller sidste gang, at der er nogen i det her Folketing, der henter inspiration tilbage fra 1950'ernes og 1960'ernes kulturpolitiske debatter.
Det er der sådan set ikke noget galt i.
Jeg vil bare sige, at jeg tror sådan set ikke, at der i dag er nogen, der mener, at P 3 ikke er en del af Danmarks Radios public service-forpligtelse.
Og efter min mening har Danmarks Radio også en pligt til at præsentere noget for unge.
Og jeg kan love, at Enhedslisten vil overvåge Dansk Folkepartis overvågning af Danmarks Radio, for vi har ikke noget ønske om at have yderligere politisk kontrol med Danmarks Radio.
Vi har ikke noget ønske eller nogen intention om på nogen som helst måde at vanskeliggøre Danmarks Radios mulighed for at arbejde, og vi må bare i al stilfærdighed sige, at når nogle fremhæver, at det skulle give bedre kvalitet at overlade mere til markedskræfterne, så ved jeg ikke rigtig, hvilke studier af situationen på mediemarkedet i andre dele af verden det er baseret på.
Men det kan vi måske høre mere om senere i debatten.
Vi synes også, det er godt, at der er blevet løftet økonomisk i forhold til TV 2-regionerne.
Der er nok stadig væk lidt forskel på det ambitionsniveau, vi har, når vi siger, at de skal sende 24 timer, og så de penge, de har.
Men det må de jo prøve at håndtere, og nogle af dem gør det vel også ganske godt.
Så repræsenterer aftalen jo også et brud med senere års, synes jeg, triste udvikling, hvor man sådan langsomt har udhulet støtten og bevillingerne til de ikkekommercielle radio- og tv-stationer.
Det er jo rigtigt, at de er ude i en krise kvalitetsmæssigt og med hensyn til, hvor mange seere og lyttere de har.
Det forsøger vi så at gøre noget ved nu ved faktisk for første gang i mange år at give lidt ekstra penge.
Det er ved at give nogle penge til uddannelse og ved at forsøge at fokusere på et egentligt lokalt indhold og på den måde måske også få koncentreret pengene på de områder, hvor der er noget, der er værd at støtte.
Det synes jeg også er et rigtig godt og fornuftigt fremskridt.
Jeg skal også tilføje, at vi i forhold til Danmarks Radio og TV 2-regionerne er meget glade for, at vi stadig væk har fokus på, at vi skal sikre, at der er et privat, uafhængigt og frit producentmiljø.
Vi har også rigtig, rigtig mange dokumentarfilm osv.
i Danmarks Radio og andre steder, som aldrig var blevet produceret, hvis man ikke havde haft det her uafhængige producentmiljø.
Derfor er vi glade for, at det lykkedes for os i forhandlingerne at sikre, at der stadig væk er gode muligheder for dem.
Vi synes, at de indskrænkninger, der er sket i forhold til at forbyde produktplacering og stoppe sponsorering af DR er gode og fornuftige tiltag, som kan reducere det, som jeg vil kalde indsatsen med at snige reklamer ind i medierne.
Jeg ved godt, at man aldrig stopper den slags, men man kan godt forsøge at begrænse det, selv om man ikke kan stoppe det fuldstændigt.
Og det er jeg faktisk meget glad for.
Jeg ved godt, at der er nogle, der mener, at når vi nu stopper for sponsorering af DR-programmer, er det en særlig hjælp til private tv-virksomheder, der så i stedet for kan få sponsoreret deres programmer.
Det er jo meget muligt, men det er så o.k.
Det sidste, jeg vil sige, er, at jeg er meget glad for, at vi har afskaffet radiolicensen.
Jeg er glad for, at vi nu har igangsat et udredningsarbejde med henblik på at se, om der kan udvikles alternative måder at finansiere radio og tv på til det licenssystem, som vi har i dag, som på mange måder socialt osv.
ikke er særlig velfungerende.
Jeg har godt set, at ministeren har sagt, at hun ikke vil tage nogle initiativer på området.
Det behøver hun heller ikke.
Det skal vi andre nok gøre.